Sport

Premiership 17/18

Liverpool s igračem manje primio petardu na Etihadu

Liverpool s igračem manje primio petardu na Etihadu
premierleague.com

U derbiju četvrtog kola engleskog Premiershipa Manchester City pregazio je na Etihadu Liverpool s čak 5:0. Redsi su igrali s igračem manje od 37. minute te su brojčano oslabljeni primili četiri pogotka

Četvrto kolo Premiershipa donosi nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja, a svakako najzvučniji odigran je u Manchesteru gdje je City pregazio Liverpool s 5:0. Redsi su ambiciozno doputovali na Etihad, puni samopouzdanja nakon visoke pobjede protiv Arsenala u prošlom kolu, međutim ovdje su doživjeli težak poraz.

Veći dio utakmice igrali su s igračem manje što je svakako bio hendikep, City je znao iskoristiti nastale rupe i tako doći do vrlo visoke pobjede.

Sredinom prvog poluvremena City je načeo mrežu Mignoleta, obrana Liverpoola potpuno se raspala nakon odličnog dodavanja De Bruynea i realizacije Sergija Aguera koji je došao sam pred belgijskog vratara i lakoćom zabio.

U 37. minuti Redsi ostaju s igračem manje. Sadio Mane krenuo je sam prema vratima, Edersonje istrčao i Senegalac ga je nehotice zakačio, a sudac mu je pokazao izravni crveni karton. Sve to dogodilo se na 20 metara od gola Cityja, a Liverpoolu nisu pomogli brojni protesti. Ederson je u tom sudaru ozlijeđen, zaradio je frakturu jagodične kosti i vilice i morao ga je zamijeniti Claudio Bravo.

U završnici poluvremena domaćin je došao i do drugog pogotka, De Bruyne je ponovno bio asistent, ovaj put odlično je ubacio u sredinu za Gabriela Jesusa koji lakoćom glavom zabija.

U drugom dijelu situacija se nije nimalo popravila za Liverpool. City je nastavio napadati i još tri puta pogodio je mrežu Mignoleta. U 53. minuti nakon dobre akcije i dodavanja Aguera, Jesus po drugi put zabija, a u zadnjih 15 minuta dva pogotka dodao je i Leroy Sane za konačnih 5:0.

Dejan Lovren cijelu utakmicu proveo je na klupi gostiju, stoperski par Redsa činili su Matip i Klavan.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!