Sport

Nogomet, Serie A

Lazio nadigrao Milan, Kaliniću trideset minuta

Lazio nadigrao Milan, Kaliniću trideset minuta
AC Milan

U derbiju trećeg kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je u Rimu porazio Milan 4-1 uz tri pogotka Cira Immobilea

Utakmica je kasnija sat vremena zbog nevremena koje je zahvatilo taj dio Italije. Zbog jake kiše je pomaknut i početak utakmice Benevento - Torino s 15 na 18 sati, a još uvijek je upitno odigravanje večerašnjeg dvoboja Bologna - Napoli.

Lazio je odigrao fantastično. 'Nebesko-plavi' su nakon 49 minuta vodili 4-0, a do kraja utakmice gosti su uspjeli zabiti tek utješni pogodak.

Junak utakmice bio je Ciro Immobile koji je zabio prva tri gola (38-11m, 43, 48), a potom asistirao Luisu Albertu za četvrti pogodak (49). Zanimljivo, Lazio je uništio Milan u svega 10 minuta, postigavši četiri gola od 38. do 48. minute. Poraz Milana ublažio je Riccardo Montolivo u 56. minuti. Pobjedu domaćina pokvarilo je tek isključenje kapetana Marca Parola u sudačkoj nadoknadi

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić ušao je u momčad Milana u 56. minuti kada je njegova momčad gubila 0-4. Ivan Vargić nije nastupio za Lazio koji nakon tri kola ima sedam bodova.

Uvjerljiva je bila i Fiorentina koja je na gostovanju u Veroni slavila 5-0, a golove je postiglo pet različitih igrača - Giovanni Simeone (2), Cyril Thereau (10-11m), Davide Astori (24), Jordan Veretout (62) i Gil Dias (89). Milan Badelj je odigrao cijeli susret za 'viole'.

Udinese je pobijedio Genou 1-0 golom Jakuba Jankta iz 15. minute. Gosti, koje vodi Ivan Jurić su od 37. minute igrali bez isključenog Andrea Bertolaccija, a u 79. je 'pocrvenio' i domaći branič Giuseppe Pezzella. Stipe Perica i Andrija Balić nisu nastupili za Udinese baš kao niti Petar Brlek za goste.

Cagliari je slavio protiv Crotonea 1-0, a za goste je svih 90 minuta odradio Ante Budimir.

U ranije odigranom današnjem susretu Inter je pobijedio SPAL 2-0. Prvi gol na utakmici postigao je Mauro Icardi u 27. minuti iz 11-erca, a potom je Ivane Perišić sjajnim volejom u 87. minuti pogodio sam gornji desni kut nemoćnog vratara SPAL-a Gomisa i postavio konačnih 2-0.

Perišić je odigrao čitavu utakmicu za Inter dok je Marcelo Brozović u igru ušao u 66. minuti.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!