Sport

Hrvatska košarkaška reprezentacija

Ivica Skelin preuzima mjesto izbornika Hrvatske košarkaške reprezentacije?

Ivica Skelin preuzima mjesto izbornika Hrvatske košarkaške reprezentacije?
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Aleksandar Petrović više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije nakon što su on i Hrvatski košarkaški savez dogovorili raskid suradnje, objavio je savez u petak

Zaključeno je kako je utakmica osmine finala EuroBasketa 2017 protiv Rusije izazvala negativnu konotaciju i za Hrvatski košarkaški savez i za dosadašnjeg izbornika te je dogovoren sporazumni raskid ugovora, stoji u priopćenju poslanom medijima.

Nije poznato tko će naslijediti Petrovića na izborničkoj funkciji, no Košarkaški savez je sazvao konferenciju za novinare za subotu i očekuje se da će tada otkriti ime trenera koji će nastaviti voditi hrvatsku košarkašku reprezentaciju.

U kuloarima se spominje ime 43-godišnjeg Ivice Skelina, koji je bio Petrovićev pomoćnik na EuroBasketu, dvaput je vodio KK Split, a devet godina je radio u Belgiji i Nizozemskoj.

Kako prenosi HRT, u konkurenciji su još Ante Nazor, Veljko Mršić, Danijel Jusup i Damir Mulaomerović.

Petrović je došao na izborničku poziciju kad je nitko nije želio preuzeti te je iznenađujuće kroz kvalifikacije u Torinu izborio Olimpijske igre u Riju, gdje je Hrvatska odigrala vrlo dobro i ispala u četvrtfinalu od Srbije.


Reci što misliš!