Sport

Nogomet, Treća HNL Jug

Leo Burčul: Utakmica je opravdala epitet derbija; Dragan Blatnjak: Zaslužena pobjeda Zadra

Leo Burčul: Utakmica je opravdala epitet derbija; Dragan Blatnjak: Zaslužena pobjeda Zadra
Mate Krezić

Županijski nogometni derbi opravdao je očekivanja oko 500 ljubitelja nogometa koji su se jučer okupili na Stanovima. Zadar i Primorac odigrali su uistinu zanimljivu utakmicu, a na kraju je minimalna pobjeda (1-0) pripala domaćim nogometašima kojima je ovo prvi 'trobod' ove sezone

U nastavku donosimo izjave aktera.

Leo Burčul, trener NK Zadar:

"Utakmica je opravdala epitet derbija i vjerujem da su gledatelji mogli uživati u natjecateljskom nogometu. Primorac je zbog dobrog starta u sezonu imao nešto komotniju situaciju u pripremi utakmice, za razliku od nas koji smo danas igrali utakmicu 'biti ili ne biti'. Igrači su uspjeli izvojevati zasluženu pobjedu, a razumljiva želja pojedinaca da upravo oni budu ti koji će poentirati dovela je do toga da rezultat ne bude i povoljniji po nas. Nadam se da je ova utakmica dobra najava za tjedan ispred nas jer slijedi nam Kup utakmica kod Slavonije u Požegi, a poslije toga i gostovanje kod Junaka u Sinju."

Dragan Blatnjak, trener HNK Primorac:

"Čestitam Zadru i kolegi Burčulu na zasluženoj pobjedi. Mi smo imali svoje šanse prvih dvadesetak minuta koje smo mogli bolje realizirati, ali nismo imali potrebnu mirnoću. Poslije toga je Zadar preuzeo inicijativu i zasluženo pobijedio. Ja im želim da nastave tako i da krenu prema samom vrhu lige. Svu odgovornost za ovaj poraz preuzimam na sebe jer priprema za utakmicu nije bila prava. Svi smo se opustili nakon dvije uzastopne pobjede i zadovoljili se sa šest bodova. Ovaj tjedan smo imali samo tri treninga. U ponedjeljak nismo mogli trenirati zbog nevremena, kasnije sam dao nekoliko slobodnih dana igračima što nisam trebao. Nisam podcijenio Zadar, ne daj Bože, nego sam igrače htio opustiti da u utakmicu ne uđemo u grču, no ipak na kraju jesmo."


Reci što misliš!