Sport

Premiership 17/18

Slaven Bilić: Utakmicu protiv Swansea moramo dobiti

Slaven Bilić: Utakmicu protiv Swansea moramo dobiti
EXPA/PIXSELL

Slaven Bilić zna scenarij. Nakon svakog poraza dolazi "must win game" ili utakmica koju mora pobijediti, ako želi sačuvati posao

U takvoj situaciji bio je prije utakmice protiv Huddersfielda. Pobijedio je i spasio posao. No samo dva tjedna poslije, stigao je Tottenham i opet poraz. I ponovo isti scenarij.

Utakmicu protiv Swanseaja (subota, 16 sati), prije reprezentativne stanke, mora dobiti. Kako god zna i umije. U protivnom, adio. Nažalost po Bilića, ni tada se ništa neće promijeniti. Pitanje je samo vremena kada će opet doći u "must win situation", piše Goal.com

- Tako vam je to. Kad jednom krene, praktički ne prestaje. Tu nema pomoći. Utakmica po utakmicu ili dvije po dvije. Tako je to u modernom nogometu. Jednom kad otvorite stranicu o utakmici koju morate pobijediti.... rekao je Bilić. 

I nije završio rečenicu. Svi su znali o čemu razmišlja. 

- Swansea moramo pobijediti. Razmišljam o utakmici za utakmicom, ne razmišljam o svom ugovoru, ugovor imam.

Ugovor mu je ušao u posljednju godinu, a gazde David Sullivan i David Goldnisu mu ponudili novi. Već nakon poraza od Newcastlea počelo se pričati da će na njegovo mjesto Rafa Benitez, no Sullivan i Gold imaju običaj da trenera ne diraju do isteka ugovora.

Da stvar bude gora, bivši hrvatski izbornik nema ni sreće.

Od početka sezone u konstantnim je problemima s ozljedama najboljih igrača. Protiv Tottenhama mu se već u 28. minuti ozljedio ponajbolji igrač Michail Antonio. Na to sve nadovezali su se i navijači koji su mu pokazali "palac dolje" i traže njegovu ostavku. 

Ako u cijeloj priči ima koja dobra stvar po Bilića to je da mu se za susret protiv Swanseaja vraća Manuel Lanzini. Šest kola je prošlo, West Ham ima jednu pobjedu, remi i četiri poraza. Previše za klub koji je toliko uložio. I za kraj, kao u svemu, i protiv Swanseaja za Bilića postoji dobra i loša vijest. Barem kad je protivnik u pitanju.

Od posljednjih deset susreta protiv Swanseaja, West Ham je izgubio samo jednom. To je dobra vijest. Loša je da je jedina pobjeda Swanseaja bila prošle godine u svibnju kad je trener bio Slaven Bilić. I to na stadionu West Hama. I to 4-1, kao nikad prije.
 

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!