Sport

pobjednik eurobasketa

Pobjedničke tenisice Luke Dončića na dražbi prodane za 30.000 eura

Pobjedničke tenisice Luke Dončića na dražbi prodane za 30.000 eura
AP Images

Crvene tenisice u kojima je do ozljede gležnja u završnoj utakmici europskog košarkaškog prvenstva u Istanbulu igrao slovenski reprezentativac Luka Dončić prodane su na dobrotvornoj dražbi Ljubljani za 30.000 eura za potrebe perspektivnih mladih sportaša iz siromašnih obitelji

Tim iznosom pomagat će se sportski razvoj mladih košarkaša koji žive u teškim obiteljskim i materijalnim prilikama, objavili su organizatori dražbe Slovenski radio i humanitarna  udruga "Kumstvo".

Prikupljenim sredstvima od prodaje rekvizita poznatih sportaša i predmeta poznatih umjetnika i javnih osoba do sada je prikupljeno 10 milijuna eura, a pomoć iz tako financirane zaklade dobiva oko pet tisuća nadarene siromašne djece u Sloveniji, kazala je predsjednica udruge Anita Ogulin.

Rekordni iznos do sada je dobiven na dražbi pobjedničkih skija skakača-skijaša Petera Prevca koje je tvrtka Bauhaus platila 45.000 eura. Dražba dva stara gudala za violončelo, donacija 2Cellosa,  u  travnju ove godine humanitarnoj zakladi donijela je 17.000 eura, dok je lani za dres Christiana Ronalda dobiveno 9000 eura.

I Dončićeve pobjedničke tenisice "Nike" čija je početna cijena na dražbi bila 125 eura otkupio je Bauhaus Slovenija, uz obećanje da će ih javno izložiti u svojim prostorijama, gdje će biti dostupne javnosti za razgledavanje i slikanje "selfija".


Reci što misliš!