Sport

Premiership 17/18

Engleska: Tottenham razbio Huddersfield

Engleska: Tottenham razbio Huddersfield
premierleague.com

Huddersfield i Tottenham su na Kirkleesu otvorili sedmo kolo Premiershipa. Domaćini se nisu dobro proveli, Tottenham je na krilima fenomenalnog Harryja Kanea lagano došao do sva tri boda

Kao da je čekao da završi taj za njega ukleti kolovoz, Harry Kane je u rujnu igrao kao da je pušten s lanca. Među rujanskim žrtvama engleskog napadača našao se i novopečeni premierligaš Huddersfield, u sklopu sedmog kola Premiershipa Tottenham je slavio s 4:0, a dva lijepa pogotka postigao je upravo Kane.

Konto golova na kraju rujna za Kanea je nevjerojatan i najbolji ikad - u rujnu 2017. godine Kane je za klub i reprezentaciju postigao čak 13 golova. Toliko su maksimalno golova u jednom mjesecu postigli i Leo Messi (ožujak 2012.) i Cristiano Ronaldo (listopad 2010.).

Agresivno je u dvoboj krenuo Huddersfield, dobro je to izgledalo u početnim minutama, ali nije urodilo opasnijim situacijama pred Hugom Llorisom. S druge je strane zastavicom koja je označila zaleđe zaustavljen Kane u izglednoj situaciji, iako se činilo kako je Tottenhamov napadač bio dobro postavljen.

To je samo odgodilo neizbježno. Već u devetoj minuti Kane bježi iza obrane Huddersfielda na dodavanje Trippiera i smireno matira Lossla. Protiv 26 različitih klubova igrao je Kane u Premiershipu, samo se Cardiff provukao bez primljenog pogotka.

Već u 16. minuti bilo je 2:0 za Tottenham. Kane je odigrao dupli pas s Eriksenom, ovaj umalo izgubio loptu, ali lopta se sretno odbija do Daviesa, koji lagano poentira za 2:0 gostiju. Utakmica je bila riješena već polovicom prvog poluvremena. Trippier je još jednom proigrao Kanea, briljantni Tottenhamov napadač okretom se riješio dvojice Huddersfieldovih igrača, zatim progurao loptu i kraj trećeg i s ruba kaznenog prostora ljevicom pogodio sami lijevi kut za 3:0.

Malo tko je mogao očekivati da će to biti i konačan rezultat utakmice, a umalo se upravo to i dogodilo. Momčad Mauricija Pochettina svjesno je stala na loptu, odlučna čuvati energiju i iznimno pozitivan rezultat. Huddersfield se trudio doći do barem počasnog pogotka, ali to domaćim nogometašima nije pošlo za rukom.

Umjesto počasnog pogotka još su jedan primili, u sudačkoj nadoknadi uz pomoć jednog Huddersfieldovog braniča Sissoko zabija za konačnih 4:0.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!