Sport

Atletika

Zadarski atletičari ostvarili sjajne rezultate na međunarodnom susretu kadetskih reprezentacija

Zadarski atletičari ostvarili sjajne rezultate na međunarodnom susretu kadetskih reprezentacija
AŠK Zadar

U subotu 30. rujna u Varaždinu je u odličnoj organizaciji AK Sloboda održan tradicionalni susret kadetskih reprezentacija u atletici - Hrvatske, Češke, Slovačke, Slovenije i Mađarske

Za reprezentaciju Hrvatske nastupilo je i troje članova Atletskog športskog kluba Zadar, a kao službeni trener reprezentacije Hrvatske u Varaždinu bio je i trener Ivica Šola. 

U konkurenciji kadeta u skoku u vis Adrian Dražina osvojio je treće mjesto preskočivši u trećem pokušaju visinu od 183 cm, čime je za 2 cm više postigao svoj novi osobni rekord te tako Hrvatskoj reprezentaciji donio 8 bodova. U istoj disciplini Lovre Čulina je zauzeo četvrto mjesto s preskočenih 180 cm, osvojivši 7 bodova za Hrvatsku. 

U konkurenciji kadetkinja Antonia Dušević nastupila je u štafeti 4 x100 m kao treća trkačica i sa svojim reprezentativnim kolegicama Melani Bosić, Emom Vukadin i Evom Mačković, osvojila izvrsno drugo mjesto istrčavši 48,91 sekundi, tj. 25 stotinki slabije od državnog rekorda za kadetkinje. 

U ekipnom poretku za kadetkinje Hrvatska je osvojila 4. mjesto sa 122, 5 bodova, prva je reprezentacija Mađarske s 216 bodova. Kod kadeta Hrvatska je osvojila 3 mjesto sa 139 bodova, Češka je bila najbolja s 219 bodova. 

U sveukupnom poretku kadeta i kadetkinja prvo mjesto je osvojila odlična reprezentacija Mađarske s 436,5 bodova, Hrvatskoj je pripalo 3. mjesto s 264,5 bodova.


Reci što misliš!