Sport

160 prijava već potvrđeno

U subotu i nedjelju Kup Hrvatske u olimpijskom triatlonu na Viru

U subotu i nedjelju Kup Hrvatske u olimpijskom triatlonu na Viru

Dvodnevno natjecanje u subotu i nedjelju na II. Virskom triatlonu ugostit će i supersprint triatlonce, ulične trkače, djecu i akvatlonce

Plivanje 1.500 metara u Virskom moru, potom utrka na 40 kilometara biciklom po Virskom prstenu i na kraju 10 kilometara trčanja po otoku – program je koji će u subotu i nedjelju odrađivati najbolji hrvatski triatlonci na Kupu Hrvatske u olimpijskom triatlonu.

Neće Vir samo ugostiti triatlonce u kategoriji olimpijskog triatlona na „II. Virskom triatlonu“, već i natjecatelje i natjecateljice u supersprint triatlonu, štafetu iste discipline, trkače na 5 kilometara ulične utrke od Virskog mosta do rive, trkače svih uzrasta osnovnoškolske dobi te početnike u akvatlonu.   

Već do srijede u popodnevnim satima prijavilo se čak 160 triatlonaca, a među njima i mnogi pobjednici prvog izdanja „Virskog triatlona“ u raznim kategorijama. „II. Virski triatlon“ organizira Triatlonski klub „Split“ uz podršku i suorganizaciju destinacijske kompanije „Vir turizam“ te generalno sponzorstvo Općine Vir i sponzorstvo kompanije „Dukat“.

Program je sljedeći: u subotu od 16 sati podižu se startni brojevi, od 17 sati startaju utrke osnovnoškolaca, a u 17:30 akvatlonci. Proglašenje pobjednika je od 18:20, te od 19:00 podizanje startnih brojeva za nedjeljni olimpijski triatlon, supersprint triatlon i uličnu utrku.

U nedjelju će nakon tehničkog sastanka i zatvaranja zone startati pojedinačno i štafetno natjecanje u supersprint triatlonu u 09:30, u 10:00 počet će muški dio natjecanja olimpijskog triatlona, a u 10:10 ženski start olimpijskog triatlona. Start ulične utrke je u 12 sati.

Dodjela nagrada, medalja i pehara predviđena je za 14 sati nakon čega će se svi sudionici okupiti na „Pašta partyju“.

Link za prijavu za „II. Virski triatlon“


Reci što misliš!