Sport

Nogomet

Čelnici PSG-a saslušani u Nyonu, moguće drastične kazne

Čelnici PSG-a saslušani u Nyonu, moguće drastične kazne
psg.fr

Čelnici Paris SG-a u četvrtak poslijepodne su stigli na saslušanje u sjedište Europskog nogometnog saveza (UEFA), koji je u rujnu otvorio službenu istragu nad poslovanjem francuskog doprvaka pod sumnjom mogućeg kršenja "financijskog fair-playa" tijekom ljetnog prijelaznog roka

PSG je u tom razdoblju platio 222 milijuna eura odštete za prijelaz Brazilca Neymara iz Barcelone, a još 180 milijuna će platiti sljedećeg ljeta, kako bi kupio "posuđenog" Kyliana Mbappea od Monaca.

U službenom priopćenju iz UEFA-e stoji kako je saslušanje dio uobičajenog procesa nakon što je početkom rujna otvorena istraga. Na sastanku su sa strane pariškog kluba sudjelovali zamjenik glavnog direktora Jean-Claude Blanc i glavni tajnik Victoriano Melero, dok su UEFA-u predstavljali zamjenik izvršnog direktora Philippe Boindrieux te financijski direktor Benoit Muller.

"U sljedećim mjesecima UEFA-in Inspekcijski odbor za klupske financije će se redovito sastajati i pomno analizirati sve dokumente relevantne u ovom slučaju", priopćili su iz krovne europske nogometne organizacije.

Prema "Financijskom fair-playu", koji je na snazi još od 2010. godine, klubovi se ne smiju prekomjerno zaduživati kako bi se financirali, kao što su to nekada činili. Od uvođenja ovog pravilnika, klubovi se ne smiju zadužiti više od 30 milijuna eura u financijskom razdoblju od tri godine, a sankcije za neodgovorno i prekomjerno trošenje mogu sezati čak i do izbacivanja iz Lige prvaka.

PSG je već bio pod sankcijama 2014. godine, nakon potpisivanja ugovora s Turističkom zajednicom Katara, za koji je UEFA utvrdila da je precijenjen.

Pariški klub je za taj prijestup kažnjen novčano te ograničavanjem broja igrača koje može registrirati za utakmice Lige prvaka. Bude li PSG ponovno izložen sankcijama, francuski mediji procjenjuju da bi one ovoga puta mogle biti i vrlo drastične.


Reci što misliš!