Sport

hokej na ledu

NHL: Drugi poraz Pittsburgha na otvaranju sezone

NHL: Drugi poraz Pittsburgha na otvaranju sezone
Twitter / @NHLBlackhawks

VIDEO: Aktualni NHL prvaci Pittsburgh Penguinsi su sinoć upisali drugi poraz na početku sezone, bolji od njih su s visokih 10-1 bili Chicago Blackhawksi

Sinoć su ih s 5-4 u produžetku pobijedili Saint Louis Blues.

Strijelce Chicaga predvodio je Brandon Saad koji je zabio hat trick, a Ryan Hartman je upisao pet bodova (gol, četiri asistencije), Patrick Kane četiri boda (gol, tri asistencije), Nick Schmaltz (dva gola, jedna asistencija) i Brent Seabrook (gol, dvije asistencije) svaki po tri boda i Richard Panik dva boda (gol, jedna asistencija). Čak je četrnaest igrača Blackhawksa upisalo najmanje po bod. I strijelac desetog pogotka za Chicago bio je Patrick Sharp.

Blackhawksi su doigravanje završili prošlu sezonu u prvom krugu Zapadne konferencije, a eliminirali su ih finalisti Nashville Predatorsi.

Corey Crawford je obranio 28 udaraca za Chicago.

Blackhawksi su otvorili utakmicu s četiri gola u prvih 2:55 minuta prve trećine, a petog je zabio Sharp tri minute prije kraja tog dijela utakmice. U drugoj trećini pada jedini gol za Pittsburgh, strijelac je Phil Kessel, a onda Chicago zabija tri gola. U zadnjoj trećini Blackhawksi zabijaju još dva gola za konačan rezultat.

Ovo je rekordan rezultat za Blackhawkse na otvaranju sezone. Prijašnji rekord bila je pobjeda od 8-6 protiv Predatorsa iz sezone 2006. Blackhawksi nisu zabili deset golova na utakmici od pobjede od 10-1 iz 1988. protiv Winnipeg Jetsa.

Pobjede su sinoć upisali i Los Angeles Kings, Boston Bruinsi, Montreal Canadiens, Colorado Avalanche, Washington Capitals, Detroit Red Wings i Anaheim Ducks. 


Reci što misliš!