Sport

Futsal Zadar

Slađan Matulina - prvi trener s UEFA Futsal B lincencom u Zadarskoj županiji

Slađan Matulina - prvi trener s UEFA Futsal B lincencom u Zadarskoj županiji
Futsal Zadar

Ovih je dana na sesvetskoj HNS akademiji zadarski futsal stručnjak Slađan Matulina položio UEFA FUTSAL B licenci. Prvi je to trener u Zadarskoj županiji sa završenom trenerskom školom za futsal

Kako ste se odlučili na dodatno školovanje s obzirom na situaciju u zadarskom futsal?

Meni je futsal u krvi. Što se tiče futsal školovanja to mi je bila posebna želja. Osjećao sam da tu mogu napredovati i puno naučiti s obzirom na to da učenja nikad dosta. Ovom prilikom zahvaljujem gospodinu Marku Šimurini koji mi je uvelike pomogao pri upisu na akademiju“, kazao je Matulina u razgovoru za portal HRFUTSAL.

Znači li polaganje UEFA Futsal B licence i vaša želja za iskorakom u futsal karijeri?

Naravno da znači. Sama ta diploma je potvrda da želim napredovati, a taj papir omogućuje mogućnost iskoraka u karijeri. Što budućnost donosi vidjet ćemo...

Tko vam je trenerski uzor i zbog čega?

Jose Mourinho. Taj čovjek je sam dokazao da predanim radom i učenjem je samo nebo granica.

Vidite li se u nekoj budućnosti kao prvoligaški trener?

Meni osobno je prioritet da se u Gradu Zadru osnuje Futsal škola koja bi se isključivo bazirala na djecu raznih uzrasta i da ih probamo 'zaraziti', kako bi u dogledno vrijeme probali i sami imati prvoligaša. Ovim putem zamoljavam 'gradske oce' da porade na poboljšanju infrastrukture kako bi djeci općenito približili dvoranske sportove.

Kakva su očekivanja s MNK Kontrom ove sezone?

Ove godine smo započeli s drugačijim sistemom rada, ali ja osobno uvijek očekujem biti pri vrhu. Ovim putem se zahvaljujem svim momcima koji su bili i sada su sastavni dio Kontre i svojoj supruzi na velikoj podršci.


Reci što misliš!