Sport

HT Premijer liga

Naglić: Žao mi je što što nemamo više konzistentnosti da duže ostanemo u igri

Naglić: Žao mi je što što nemamo više konzistentnosti da duže ostanemo u igri

Nakon pobjede Cedevite nad Zadrom rezultatom 76-65, na otvaranju Hrvatske Telekom Premijer lige, treneri i igrači obje momčadi na konferenciji za medije izinjeli su svoje viđenje utakmice

Izjave prenosimo sa službene mrežne stranice zagrebačke Cedevite: 

Jure Zdovc, trener Cedevite: 

"Čestitam momcima na pobjedi. Da budem iskren, takvih utakmica se uvijek plašim zbog toga što smo u Zadru rezultatski dobili dosta lako i automatski su igrači ili relaksirani ili odluče da će danas dati 20 poena i tako je i bilo. Nismo ušli u utakmicu kako treba, igrali smo egoistično, dosta slično kao i protiv FMP-a, da bi na kraju završili ispod svakog mog kriterija. Ne mogu baš biti zadovoljan onime što sam vidio, no pobijedili smo. Idemo dalje. Po prvi put smo se sastali s pravilom igranja samo s dva stranca na terenu. Uz ozljede hrvatskih igrača bilo je evidentno da imamo problem s organizacijom igre i čim je Will Cherry bio vani odmah smo pali. Malo sam više očekivao od klinaca Perkovića, Slavice i Baje, koji su dobro radili, ali morali su malo hrabrije ući u tu utakmicu, agresivnije i s više energije."

Darko Bajo, igrač Cedevite: 

"Počeli smo loše. Ušli smo opušteno. Ovo nam je bila druga utakmica sa Zadrom i kao da smo ušli malo slabije. Kasnije smo digli obranu u drugoj polovici druge četvrtine i napravili neku razliku. Zadar je sasvim dobar protivnik i idemo sada dalje. Zahvalan sam treneru što mi je dao priliku igrati. Trudim se svaki dan na treninzima pokazati da mogu igrati s ovim dečkima i nadam se da će ubuduće biti više prilike."

Aramis Naglić, trener Zadra:

"Izgleda kao da nam se uvijek nešto događa. U prošloj utakmici je Cedevita bila izuzetno šuterski raspoložena, no večeras su to bile elementarne stvari. Ako u prvom poluvremenu momčad ima gotovo 20 skokova više od nas, to znači da ne možemo parirati u takvoj utakmici. Rotacija nam je sužena, takva je kakva je. Na kraju sam uveo mlađe igrače pa barem neka oni iskoriste minutažu. Žao nam je što nemamo više konzistentnosti da duže ostanemo u igri, no to je realnost i od toga ne možemo pobjeći."

Šime Špralja, igrač Zadra: 

"Znali smo da će otvaranje biti teško jer je prevelika razlika u kvaliteti. Danas je bilo dosta volje, no teško se mentalno vraćati nakon onakve utakmice u Zadru. Bitno je da ostanemo mentalno čvrsti jer realno tu smo gdje jesmo. Moramo izvući što je bolje od ovoga što imamo. Moramo se zatvoriti u dvoranu, okrenuti sebi i pokušati izvući najbolje od ove situacije. Teško je poslije ovakve utakmice izaći ispred novinara i naših navijača koji nas prate i u Zagrebu, no moramo skupiti glave i ostati čvrsti. Mislim da ova ekipa ima kvalitetu i, ako nam dođe pojačanje, izaći ćemo na pravi put."


Reci što misliš!

  Vezane vijesti