Sport

Rukomet, Liga prvaka

PPD Zagreb remizirao s Wislom Plock u 4. kolu Lige prvaka

PPD Zagreb remizirao s Wislom Plock u 4. kolu Lige prvaka
Goran Stanzl/PIXSELL

U susretu 4. kola A skupine rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni protiv poljske Wisle Plock odigrao 28-28 (18-16) ostavši i dalje bez pobjede, dok su gosti nakon tri poraza upisali prvi bod

Nakon što je u prva tri kola osvojio samo jedan bod, priželjkivala se prva pobjeda hrvatskog prvaka, posebice što su Poljaci u prva tri kola upisali tri poraza. Nažalost, PPD Zagreb niti ovoga puta nije uspio. U dramatičnom susretu na koncu je završilo 28-28.

Gosti su na krilima hrvatskog rukometaša Lovre Mihića bolje otvorili utakmicu. Poveli su 3-1 uz tri Mihićeva gola. Wisla je vodila i 5-3 nakon čega je Zagreb stigao do izjednačenja, a potom i prvog vodstva s dva gola razlike (9-7). Hrvatski prvak je sredinom prvog dijela imao i plus tri (12-9), a u 24. minuti i najvećih +4  (16-12). Ipak, poljski sastav je do poluvremena smanjio na dva gola zaostatka (18-16). 

Nažalost, Zagreb je očajno ušao u nastavak dvoboja. Momčad Kasima Kamenice čak devet minuta nije zabila pogodak, dok je Wisla od minus dva okrenula (16-18), došla do tri pogotka prednosti (21-18). Zagreb je u 47. minuti uspio izjednačiti (23-23), a golom Stipe Mandalinića 30 sekundi prije kraja i do prvog vodstva u drugom poluvremenu (28-27). Igor Žabić je 10 sekundi prije kraja izjednačio, a Zagreb u preostalom vremenu nije uspio postići pobjednički pogodak. Premda je bio blizu. Najbolji igrač u domaćim redovima Stipe Mandalinić je iz slobodnog udarca, kada je već vrijeme isteklo, sjajno pucao, no Adam Morawski je obranio, a od njega se lopta odbila u vratnicu.

Najefikasniji igrač u redovima Zagreba bio je Mandalinić s 10 golova, Mario Vuglač je zabio sedam golova, Dobrivoje Marković četiri gola, dok je Matevž Skok sakupio 10 obrana. Kod gostiju najefikasniji su bili Mihić i Gilberto Duarte sa po pet pogodaka, dok je Adam Morawski imao 14 obrana.

Na ljestvici vode Barcelona i Vardar sa po sedam bodova, RN Löwen je treći sa šest bodova, Pick Szeged je četvrti s pet bodova, a zatim slijede Nantes (3), PPD Zagreb (2), Wisla Plock (1) i Kristianstad (1).

U petom kolu PPD Zagreb 12. listopada gostuje kod RN Löwena.


Reci što misliš!