Sport

Kvalifikacije za SP

Australija tek u produžetku svladala hrabru Siriju

Australija tek u produžetku svladala hrabru Siriju

Reprezentacija Australije plasirala se u posljednju fazu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U Sydneyju su Klokani pred više od 42.000 navijača tek u drugom produžetku slomili otpor sjajne Sirije i s 2:1 osigurali interkontinentalni ogled s predstavnikom CONCACAF-a za plasman na SP

Dramatičnije od ovoga nije moglo. Reprezentacija Australije u Sydneyju se poprilično namučila kako bi u dodatnim azijskim kvalifikacijama svladala Siriju i izborila posljednju prepreku za plasman na Svjetsko prvenstvo - interkontinentalni ogled s predstavnikom iz CONCACAF-a.

U utakmici u kojoj su Siriju centimetri dijelili od prolaska dalje Australije je slavila 2:1 na krilima kapetana Tima Cahilla.

Nakon 1:1 u prvom ogledu u Maleziji malo tko je davao šanse Siriji u uzvratu u Sydneyju, ali Sirija je još jednom pokazala da je tvrd orah i da nije slučajno dogurala do ove faze. Za goste dvoboj na ANZ stadionu nije mogao bolje početi. Sjajnom je loptom Tamer Haj uposlio najboljeg sirijskog igrača Omara Al Somu, koji u šestoj minuti lijepim udarcem pod gredu donosi vodstvo Siriji.

Samo sedam minuta trebalo je Australcima za odgovor. Leckie je ubacio, a junak Klokana Cahill zabio svoj prvi gol za 1:1. Do kraja regularnih 90 minuta Sirija se fokusirala na obranu, a Australija napadala, ali pogodaka više nije bilo, susret je otišao u produžetke.

U 94. minuti Sirija ostaje s igračem manje u polju nakon što je Al Mawas zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Stiskali su Australci s nadom da mogu riješiti susret prije penala, Sirija se dobro branila, a onda je pokleknula u 109. minuti. Ovoga puta asistent je bio Kruse, ali strijelac je ostao isti, kapetan Cahill zabija za 2:1 Australije.

No, centimetri su nedostajali da se Australija oprosti od šansi za plasman na Svjetsko prvenstvo. U samoj završnici drugog produžetka dosuđen je slobodan udarac za Siriju na nekih 25 metara od australskog gola - slobodnjak je sjajno izveo Al Soma, nemoćan je bio domaći vratar Ryan, ali sirijske snove uništava desna vratnica, Australija je na korak od plasmana na SP.


Reci što misliš!