Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Argentina osigurala nastup u Rusiji zahvaljujući sjajnom Messiju, Čile bez SP-a

Argentina osigurala nastup u Rusiji zahvaljujući sjajnom Messiju, Čile bez SP-a
AFA

Argentina, finalist zadnjeg svjetskog prvenstva u nogometu, sinoć je zahvaljujući pobjedi od 3-1 protiv Ekvadora osigurala plasman na SP 2018. završivši južnoameričke kvalifikacije na trećem mjestu

Argentina je u gostima s 3-1 pobijedila Ekvador, Lionel Messi je postigao hat trick, ali ono što je pomoglo Argentincima je poraz Čilea od 0-3 protiv Brazila zbog čega su južnoamerički prvaci ostali bez nastupa na SP. 

Brazil je s 41 bodom na vrhu ljestvice južnoameričkih kvalifikacija, Urugvaj je na drugom mjestu s 31 bodom iako je kvalifikacije završio porazom od 2-4.

U Quitu su finalisti svjetskog prvenstva 2014. utakmicu počeli slabo jer su domaćini već u 45. sekundi susreta došli u vodstvo pogotkom Romario Ibarra. Međutim, već u 11. minuti Messi zabija prvi gol za izjednačenje. Zvijezda Barcelone je gol za 2-1 zabio u 20. minuti, a treći gol za konačni rezultat u 62. minuti.

Argentina je uoči zadnjeg kola bila na šestom mjestu kvalifikacija, ali s ovom pobjedom i 28 bodova se probila na treće mjesto što joj je osiguralo izravan plasman u Rusiju. Osim Brazila, Urugvaja i Argentine na SP u Rusiju putuje i četvrtoplasirana Kolumbija koja je odigrala 1-1 s Peruom i ima 27 bodova. Peru, koji se s 26 bodova nalazi na petom mjestu ide u dodatne kvalifikacije gdje će igrati protiv Novog Zelanda.  Čile je kvalifikacije završio na šestom mjestu s 26 bodova, ali ima lošiju gol razliku od Perua. 


Reci što misliš!