Sport

Futsal

Robert Grdović i Nacional startali pobjedom u UEFA Futsal kupu

Robert Grdović i Nacional startali pobjedom u UEFA Futsal kupu
PIXSELL

Nogometaši Nacionala otvorili su natjecanje u skupini 5 Uefa Futsal kupa pobjedom protiv armenskog kluba Leo 3-1.

I ove godine hrvatski prvak je domaćin turnira koji se igra u dvorani II Doma sportova. U Zagreb nastupaju prvaci Francuske, Kosova i Armenije, a samo će prvoplasirana momčad skupine proći u Elitnu rundu među 16 najboljih klubova 'Starog kontinenta'.

Nacional, kojeg ponovo vodi Robert Grdović, je nakon prvog dijela poveo 3-0 golovima Nikolaja Perverzesa (9-ag), Pereire Juniora (17) i Matheusa (20). Gosti su u smanjili rezultat u 22. minuti preko Garegina Mašumjana, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Andre Gomes u posljednjoj minuti. 

U drugom susretu iz skupine kosovski prvak Liburn je priredio iznenađenje pobijedivši francuski Garges Djibson 6-4. Francuzi su poveli 1-0, no Liburn je okrenuo rezultat s tri gola. U nastavku susreta francuski prvak je tri puta stigao na pogodak zaostatka (2-3, 3-4, 4-5), no nije uspio izvuči barem bod.

Junak u pobjedi kosovskog sastava bio je Selmanaj s četiri gola, a među strijelce su se upisali i Alaj (2), te Mejzini. Kod Francuza su golove postigli Mendy (2), Kebe i Andrade.

Na ljestvici vode Nacional i Liburn sa po tri boda.

U petak su na rasporedu susreti drugo kola, a sastaju se Leo i Garges Djibson, te Nacional i Liburn, a treće kolo je na rasporedu u nedjelju kada će snage odmjeriti Liburn i Leo, te Nacional i Garges Djibson.


Reci što misliš!