Sport

Primera 17/18

Derbi 8. kola između Atletica i Barcelone završio 1-1

Derbi 8. kola između Atletica i Barcelone završio 1-1
Kiko Huesca / EFE

U osmom kolu La Lige Barcelona prvi put ove sezone nije upisala prvenstvenu pobjedu. U derbiju kola Barca je na gostovanju kod Atletico Madrida opasno živjela, ali je zahvaljujući pogotku Luisa Suareza u završnici susreta uspjela osvojiti bod

12 je puta Diego Simeone vodio Atletico Madrid u La Ligi protiv Barcelone i u tih 12 susreta nikada nije upisao pobjedu. Danas je bio blizu tomu uspjehu, vodila je njegova momčad na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu, ali je u konačnici pokleknula i osvojila tek bod.

Nije to bila posebno lijepa utakmica, Atletico je nakon početnih šansi Barcelone uspostavio kontrolu nad susretom, domaći su imali više od igre prema naprijed, a uspjeli su u potpunosti zatvoriti Barcine pokušaje prema Oblaku.

U razmaku od samo jedne minute na samom otvaranju susreta Antoine Griezmann je dvaput sjajno testirao Ter Stegena, oba puta je odlično tukao, ali kao pobjednik izlazi vratar Barcelone.

U 21. minuti niti sjajni Ter Stegen nije mogao ništa. 18 dodavanje odradili su domaći nogometaši prije nego je lopta došla do Saula Nigueza, koji se izbacio na desnu nogu i s ruba kaznenog prostora odapeo u desni kut Barceloninog gola za vodstvo Atletica.

Kad Atletico povede teško im je postići pogodak, što je večeras na svojoj koži iskusila Barca. Pokušavali su Messi i Luis Suarez u više navrata, ali nisu uspijevali postići pogodak. Najbliže golu gosti su bili u 57. minuti kada je Messi iz slobodnog udarca zatresao okvir gola, šesti put ove sezone.

Atletico je posve otupio Barceloninu napadačku oštricu i činilo se kako će Simeone napokon doći do prvenstvene pobjede protiv Barce kada je Sergi Roberto, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, u petercu Atletica pronašao Suareza, koji bježi Juanfranu i glavom zabija za 1:1.

Osokolila se Barcelona postignutim pogotkom i u završnih desetak minuta tražila i drugi za nastavak pobjedničkog niza u prvenstvu, ali Oblak više nije kapitulirao. U posljednjim trenucima Messi je dobio još jednu priliku iz slobodnog udarca, ali s ruba kaznenog prostora puca točno u Oblaka.

Ivan Rakitić bio je među boljima u dresu Barcelone, igru je napustio u 79. minuti.


Reci što misliš!