Sport

Serie a 17/18

Napoli nastavlja "gaziti": Insigne srušio Romu na Olimpicu

Napoli nastavlja

Nogometaši Napolija upisali su osmu pobjedu iz isto toliko utakmica u domaćem prvenstvu. Večeras su na Olimpicu slavili pogotkom Lorenza Insignea i još jednom potvrdili kako igraju u sjajnoj formi

Je li ovo sezona u kojoj će Napoli uspjeti doći do naslova prvaka? Iako je prošlo tek osam kola, momčad Maurizija Sarrija igra jako dobro i potvrđuje ulogu favorita prvenstva iz utakmice u utakmicu. Večeras ih je očekivao drugi najteži ispit ove sezone, gostovanje kod Rome.

Prije tri tjedna Napoli je uspješno odradio dvoboj protiv Lazija, slavio je s 4:1, no danas je do pobjede došao nešto teže. Slavio je s minimalnih 1:0, na najbolji mogući način iskoristio poraz Juventusa i ostao usamljen na vrhu.

Olimpico je nakratko utihnuo u 20. minuti, barem onaj dio s domaćim navijačima. Napoli je iskoristio blagu inicijativu te nakon dobre akcije i uz malo sreće došao do vodstva. Daniele De Rossi nespretno je reagirao i praktički asistirao Lorenzu Insigneu koji iz blizine matira vratara Rome. Prvi je to pogodak talijanskog nogometaša protiv Rome u cijeloj karijeri.

Rezultat se u prvom poluvremenu ponovno nije promijenio, a u drugo je Roma krenula s dva dalekometna udarca. Pokušali su Edin Džeko i Aleksandar Kolarov, ali pucali su daleko od gola. Ipak, do tada najbolju priliku imali su gosti kada je Dries Mertens mogao podebljati vodstvo, no bio je ishitren i promašio je vrata.

Osjećalo se da je Roma pojačala pritisak na obranu Napolija, tražeći izjednačujući pogodak. U 72. minuti Federico Fazio je odlično pucao glavom, no Pepe Reina uz pomoć vratnice još bolje je obranio njegov pokušaj. Nešto kasnije Džeko je nakon udarca glavom pogodio gredu. Unatoč Rominim nastojanjima rezultat se do kraja nije promijenio.

Marko Rog ušao je u igru u 82. minuti umjesto Josea Callejona.


Reci što misliš!