Sport

Nogomet, Liga prvaka

Chelsea i Roma opravdali epitet derbija večeri

Chelsea i Roma opravdali epitet derbija večeri
chelseafc.com

U skupini C Lige prvaka Chelsea i Roma su odigrali fantastičnu utakmicu sa šest golova i nizom prilika na obje strane. Na koncu je završilo 3-3

Engleski prvak je poveo 2-0 golovima Davida Luiza (11) i Edena Hazarda (37), no gosti su odličnom igrom u nastavku uspjeli okrenuti rezultat, a junak je bio dvostruki strijelac Edin Džeko. Prednost domaćina smanjio je Aleksandar Kolarov u 40. minuti, a izjednačio je Džeko sjajnim pogotkom u 64. minuti. Fazio je s centra poslao visoku dugu loptu u šesnaesterac Chelseaja, a Džeko iz prve opalio posred gola. BiH napadač je u 70. minuti doveo Talijane u vodstvo, nakon što je Kolarov ubacio iz slobodnog udarca. No, samo pet minuta kasnije izjednačio je Hazard svojim drugim golom na utakmici.

U drugom susretu Karabag je priredio iznenađenje odigravši u Bakuu 0-0 protiv Atletico Madrida. Karabag je u prva dva kola upisao dva poraza primivši ukupno osam golova, no protiv Atletica su uspjeli izboriti remi.

Atletico je dominirao, imao je nekoliko lijepih prilika, a posljednjih 15 minuta i igrača više, ali je obrana Karabaga izdržala. Najbolju priliku na utakmici imao je Antoine Griezmann koji u 40. minuti izbio sam ispred domaćeg vratar, ali je Ibrahim Šehić sjajno reagirao.

Karabag je u 75. minuti ostao bez isključenog Dina Ndlovua, koji je dobio drugi žuti karton zbog simuliranja. Međutim, francuski sudac Ruddy Buquet je vrlo lako mogao dosuditi i kazneni udarac za domaćine umjesto isključenja.

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko odigrao je cijeli susreta za španjolski sastav.

Na ljestvici vodi Chelsea sa sedam bodova, Roma ima pet bodova, Atletico Madrid dva, a Karabag jedan bod.


Reci što misliš!