Sport

boćanje, kup zadarske županije

Drugo uzastopno županijsko zlato za Darka Bašića i Igora Vučetića

Drugo uzastopno županijsko zlato za Darka Bašića i Igora Vučetića
Kažimir Škrbić

Boćarska dinastija Darko Bašić i Igor Vučetić nastavlja s dominacijom u disciplini parovi, osvojen je drugi uzastopni naslov županijskih prvaka.

Dva zlata i srebro u tri natjecateljske godine na Kupu Zadarske županije u boćarskoj disciplini parovi za Darka Bašića i Igora Vučetića! Virski boćarski par prvo se okitio srebrom, potom je medalju istog sjaja ponovio na Prvenstvu Hrvatske, a nakon toga su pala dva uzastopna županijska zlata.

Vir: Kup Zadarske županije u boćarskoj disciplini parovi Vir: Kup Zadarske županije u boćarskoj disciplini parovi

Posljednje je osvojeno u ponedjeljak na završnom turniru osam najboljih na Viru, i to na virskom boćalištu uz Muja gdje Bašić i Vučetić ne vade maramice za plakanje.

Virani su u četvrtfinalu nakon mekšeg uvoda paru Marinko Šunić i Vito Bratić iz benkovačkog „Velebita“ servirali tvrdo kuhane boće za konačnih 13-4, potom su u polufinalu sa sličnim scenarijem dobili Elvisa Bilavera i Josu Šimičevića iz zadarskog „Veterana“ 11-6, da bi u velikom finalu oderali i preparirali drugu benkovačku kombinaciju – braću Vedrana i Dragana Brkljaču rezultatom 13-2.

Drugo uzastopno županijsko zlato za Virane uz jedno srebro nacionalnog sjaja i prošlogodišnje šesto mjesto na Prvenstvu Hrvatske kojim su Zadarskoj županiji osigurali dva predstavnika na skoroj završnici državne razine. Potpuna dominacija i potvrda kvalitete virskih boćarskih šampiona. Boljeg para županija nije vidjela!   

Bašić: Hoćemo »Zrinjevac« na Prvenstvu Hrvatske!

„Već smo ulaskom u finale napravili naš posao jer smo osigurali nastup na PH, ali još je ljepše ovako kada se osvoji zlato“, pomalo je suzdržan bio Bašić u prvom dojmu. Nismo baš bili impresionirani takvim umjerenim tonovima od čovjeka koji je ove sezone osvojio momčadski naslov ligaškog prvaka i pobjednika kupa, kao i drugi uzastopni naslov prvaka u disciplini pojedinac uz ranije osvojeno srebro iste discipline na PH. Bila je to izjava poput glazbe za masažu ili opuštanje, a onda je došla prava – kako priliči šampionu i boćarskom izbijaču.

„Ma, hoćemo Zrinjevac! Napiši tako! Tri puta su nas Hajsek i Kolobarić dobili na Prvenstvu Hrvatske – jednom u grupi te po jednom u finalu i četvrtfinalu. Želimo ih ponovno, neka nam sada dođu“, ispraznio je Bašić optimizam u dahu. Drugi dio šampionske virske kombinacije, valjača Igora Vučetića, ne bismo na takav izljev zadovoljstva mogli nagovoriti niti da mu kliještima do jezika čupamo dopamin i endorfin zajedno. To, naravno, ne znači da nema što za reći:

„Prezadovoljan sam, iako sam slabo valjao u četvrtfinalu. Krenulo je kasnije, pa nam je bilo lakše kvalitetno odigrati ovu završnicu. Moram priznati i da su dečki iz Benkovca bili odlični na turniru“, kazao je. Zaista, braća Brkljača ostavili su sjajan dojam do finala – prvo su dobili Alena Medića i Joška Magaša iz „Grgura Ninskog“ 13-8, a onda u polufinalu, baš kao i prošle godine, drugi virski par Zorana Marka Kokića i Marjana Bukvića. Lako, uvjerljivo i nadmoćno s 13-3. Doduše, prije godinu dana na istom mjestu u dresu „Velebita“ bio je Josip Vrsaljko umjesto starijeg Brkljače, dok je umjesto Super Marija igrao virska ritam-mašina Božo Deša, ali ishod je bio isti kao i onaj finalni koji im je na lica navukao frustraciju umjesto srebrnog osmijeha.

„Htjeli smo doći do finala što smo i napravili, ali htjeli smo i više. Ipak, nismo mogli. Teško je na istom turniru dobiti dva domaća para“, zaključili su. Zaista, u finalu gotovo da nisu pružili otpor; Virani su poveli 4-0, potom 5-2, pa 8-2. Završilo je u 70. minuti s konačnih 13-2, ili igralo se tek nešto duže nego na prošlogodišnjem finalu kada se kod 9-0 za Bašića i Vučetića kiša tuge za Benkovčane spustila na boćalište.

U ponešto revijalnom dvoboju za 3. mjesto Bilaver i Šimičević dobili su 12-11 drugi virski par Kokića i Bukvića, no svima su pripale brončane medalje. Zlatnom medaljom okitio se i Željan Soldo koji nije nastupio na turniru, ali je bio prijavljena zamjena zlatnom virskom paru.    


Reci što misliš!