Sport

nogomet, sp 2018

La Gazzetta dello Sport: Ancelotti na klupi Hrvatske ako se plasira u Rusiju

La Gazzetta dello Sport: Ancelotti na klupi Hrvatske ako se plasira u Rusiju

Dobro obaviješteni Talijanski dnevnik tvrdi kako su u tijeku pregovori između HNS-a i jednog od najuspješnijih trenera svih vremena, Carla Ancelottija.

Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport u četvrtak ujutro objavio je jednu izrazito zanimljivu vijest za hrvatsku javnost. 

Naime, Talijani tvrde kako su u tijeku pregovori između HNS-a i jednog od najuspješnijih trenera svih vremena, Carla Ancelottija. Neimenovani izvor Talijanima je rekao da će Ancelotti klupu preuzeti samo za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji, naravno, ukoliko Vatreni prođu dokvalifikacije protiv Grčke. 

Ova vijest dovodi u pitanje sudbinu Zlatka Dalića, koji je spasio Hrvatsku ostvarivši pobjedu u posljednjem i ključnom kolu kvalifikacija protiv Ukrajine u Kijevu. HNS je već javno objavio kako će Dalić voditi Hrvatsku i u dokvalifikacijama te na samom turniru, no pokažu li se ove glasine istinitima, onda HNS očito igra neke zakulisne igre. 

Ancelotti je dvije godine sjedio na klupi Bayerna, a u tom razdoblju osvojio je dva naslova prvaka, no presudio mu je izostanak uspjeha u Europi, a sudbonosan je bio poraz u prvom kolu ovogodišnje Lige prvaka protiv PSG-a 0-3.

Prethodno je vodio velikane poput Parme, Rome, Milana, PSG-a i Real Madrida. S Milanom je 2007. godine osvojio Ligu prvaka, a isti je uspjeh ponovio sedam godina kasnije na klupi 'kraljevskog kluba'.


Reci što misliš!