Sport

Nogomet, europska liga

Lyon bolji od Valšićevog Evertona, Hoffenheim upisao prvu pobjedu

Lyon bolji od Valšićevog Evertona, Hoffenheim upisao prvu pobjedu
Everton FC

U derbiju 3. kola E skupine Europske lige Lyon je na gostovanju pobijedio Everton 2-1, a za domaći sastav cijeli susret je igrao hrvatski nogometaš Nikola Vlašić.

Gosti su poveli u šestoj minuti golom Nabila Fekira iz kaznenog udarca, a izjednačio je Ashley Williams u 69. minuti. Ipak, gosti dolaze do pobjede golom Bertrana Traorea u 76. minuti. Nikola Vlašić je odigrao cijeli susret za Everton.

U drugom susretu iz ove skupine Atalanta je pobijedila Apollon 3-1. Golove za talijanski sastav zabili su Josip Iličić (12), Andrea Petanga (64) i Remo Freuler (67), a za goste je pogodak postigao Andre Schembri (59). 

Anton Maglica je za goste igrao do 56. minute, dok je Antonio Jakoliš odigrao cijeli susret. Na ljestvici vodi Atalanta sa sedam bodova, Lyon ima pet, Apollon dva, a Everton jedan bod.

U skupini B Dynamo Kijev i Young Boys su odigrali 2-2. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali je Dynamo uspio izboriti remi. Strijelci za ukrajinski sastav bili su Mbokani (34) i Mikola Morozjuk (49), a za goste je oba gola zabio Roger Assale (17, 40).

Domagoj Vida je za Dynamo igrao do 80. minute, dok je Josip Pivarić odradio cijeli susret.

U drugom susretu Skenderbeg i Partizan su odigrali 0-0. Dynamo vodi na ljestvici sa sedam bodova, Young Boys ima tri, a Partizan i Skenderbeg po dva boda.

U skupini C Hoffenheim je pobijedio Istanbul Basaksehir 3-0 upisavši prvu pobjedu.

Nijemci su sva tri gola zabili u drugom dijelu, a strijelci su bili Benjamin Hubner (52), Nadiem Amiri (60) i Nico Schulz (77). Andrej Kramarić nije nastupio za njemački sastav.

Ludogorec je na gostovanju u Portugalu iznenadio Brgu pobijedivši 2-0 golovima Cosmina Motija (25) i Lukokija (56). Na ljestvici vodi Ludogorec sa sedam bodova, Braga ima šest, Hoffenheim tri, a Istanbul jedan bod.

U ranijem terminu nogometaši Lazija, Zenita, Steaue i Arsenala upisali su treće pobjede u svojim skupinama Europske lige načinivši veliki korak prema plasmanu u drugi krug natjecanja.

Lazio je u susretu trećeg kola K skupine slavio u Francuskoj protiv Nice 3-1 premda je domaćin poveo već u 4. minuti utakmice.

Pogodak za francuski sastav zabio je Mario Balotelli, no gosti su izjednačili čim su krenuli s centra. Radu je uputio dugačku loptu, Milinković-Savić je spustio s glavom, a Caicedo zabio ispred neodlučnih Dantea i vratara Cardinalea. U 65. minuti Milinković-Savić je doveo rimski sastav u prednost, a isti je igrač u 89. minuti riješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Ivan Vargić nije branio za Lazio.

U drugom susretu iz ove skupine Zulte Waregem i Vitesse su odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 23. minuti nakon autogola Gurama Kashija, a izjednačio je Thomas Bruns četiri minute kasnije.

Na ljestvici vodi Lazio s devet bodova, Nica ima šest, a Waregem i Vitesse po jedan bod.

U skupini H Arsenal je u Beogradu pobijedio Crvenu zvezda 1-0 golom Oliviera Girouda u 85. minuti. "Topnici" su u Beograd doputovali bez 15 igrača, no i u 'C' sastavu su uspjeli pobijediti. Domaćin je imao nekoliko sjajnih prilika, a najbolju priliku je promašio Richmond Boakye koji je u 26. minuti uzdrmao vratnicu. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 81. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje nakon što je isključen Milan Rodić.

U drugom susretu BATE Borisov je identičnim rezultatom pobijedio Köln. Pogodak odluke zabio je Rios u 55. minuti. Arsenal vodi na ljestvici s devet bodova, Crvena zvezda i BATE Borisov imaju po četiri boda, a na začelju je Köln bez bodova.

U skupini L Zenit je pobijedio Rosenborg 3-1, dok je Real Sociedad u Skoplju deklasirao Vardar 6-0.

Ruski sastav je poveo u 65. sekundi golom Emiliana Rigonija koji postigao i iduća dva gola za Zenit u 68. i 75. minuti. Poraz Rosenborga ublažio je Helland u 88. minuti.

Real Sociedad je rutinski prošao gostovanje u Skoplju, a junak utakmice bio je Willian Jose koji je zabio četiri gola (34, 42, 55, 59). Među strijelce su se upisali i Mikel Oyarzabal (12), te De la Bela (90).

Na ljestvici vodi Zenit s devet bodova, Real Sociedad ima šest bodova, Rosenborg tri, a Vardar nema niti jedan bod.

U dvoboju I skupine RB Salzburg je na gostovanju u Turskoj pobijedio Konyaspor 2-0 golovima Fredrika Gulbradsena (5) i Munasa Dabbura (80). Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za goste, dok je Petar Filipović igrao cijeli susret za turski sastav.

U drugom susretu iz ove skupine Marseille je pobijedio Vitoriju Guimaraes 2-1. Portugalci su poveli u 17. minuti golom Rafaela Martinsa, no OM je do kraja utakmice okrenuo rezultat golovima Lucasa Ocamposa (28) i Maximea Lopeza (76).

Na ljestvici vodi RB Salzburg sa sedam bodova, Marseille ima šest, Konyaspor tri, a Vitorija jedan bod.

U skupini J Ostersund je nastavio svoju sjajnu europsku priču odigravši 2-2 protiv Athletic Bilbaoa. Baskijski sastav je poveo u 14. minuti golom Artiza Aduriza nakon velike pogreške domaćeg vratar. Aly Keita je loše primio jednu povratnu loptu što je iskoristio Cordoba i ukrao mu loptu te dodao do Aduriza koji je zabio u praznu mrežu. Šveđani su okrenuli rezultat golovima Salisua Gera (52) i Curtisa Edwardsa (64), a izjednačio je Williams u 89. minuti.

Sjajno gura i Zorja Lugansk koja je porazila Herthu 2-1. Golove za ukrajinski sastav zabili su Silas (42) i Oleksandar Svatok (79), a za goste Selke (56). Na ljestvici vodi Ostersund sa sedam bodova, Zorja ima šest, Athletic Bilbao dva, a Hertha jedan bod.

U skupini G Lugano je pobijedio Viktoriju Plzen 3-2, dok je Steaua na gostovanju slavila kod Hapoel Be'er Sheva 2-1.

Na ljestvici vodi Steaua s devet bodova, dok Viktorija, Hapoel i Lugano imaju po tri boda.


Reci što misliš!