Sport

Nogomet

Problemi u Evertonu: Koeman pred otkazom

Problemi u Evertonu: Koeman pred otkazom
Everton FC

Everton već dugo ne pruža uvjerljive igre, što potvrđuje podatak da su u samo jednoj od posljednjih 12 utakmica ostali čiste mreže

Everton je sinoć na Goodison Parku doživio novi poraz u Europskoj ligi. S 2:1 bolji je bioLyon, koji je poveo u 6. minuti pogotkom Fekira s 11 metara (Pickford je u karijeri od 13 jedanaesteraca obranio samo jedan - Hajduku).

Nadu Evertonu vratio je Williams u 69. minuti, no 15 minuta prije kraja susreta Pickfordovu mrežu trese Bertrand Traore. 

Time je momčad našeg Nikole Vlašića ostala prikovana za začelje skupine E sa samo jednim osvojenim bodom, odnosno šest bodova manje od vodeće Atalante .

Ronald Koeman tako se upisao u crne knjige povijesti Evertona ubilježivši najgori start jedne engleske momčadi u Europskoj ligi, a u prilog im ne ide ni podatak da su prethodno samo tri momčadi prošle u daljnju fazu natjecanja s tek jednim bodom nakon tri kola (Hertha 2009./10., Dnipro 2014./15. i AZ 2016./17.). 

Everton već dugo ne pruža uvjerljive igre, što potvrđuje podatak da su u samo jednoj od posljednjih 12 utakmica ostali čiste mreže, i to u susretu Liga kupa protiv drugoligašaSunderlanda . Sve to stavilo je veliki pritisak na leđa 54-godišnjeg Nizozemca kojem se sve više trese stolac jer niz bez pobjede nakon utakmice s Lyonom produžio se na četiri utakmici, a za pobjedu pred svojim navijačima ne znaju već mjesec dana, što ih je dovelo na samo dva boda od zone za ispadanje.

Pred Evertonom je sada težak ispit jer u nedjelju na Goodison stiže Arsenal , a i sam Koeman izrazio je skepsu u svoju budućnost na klupi toffeesa:

"Logično je ako momčad ne pobjeđuje i ne igra na očekivanoj razini da trener bude glavni krivac. O mojoj budućnosti odlučit će uprava kluba koja mora procijeniti jesam li ja pravi čovjek za njih", prenosi Goal.com


Reci što misliš!