Sport

HT prva liga

Sutra se igra veliki derbi na Poljudu: Može li Hajduk svladati Dinamo

Sutra se igra veliki derbi na Poljudu: Može li Hajduk svladati Dinamo
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sutra se na Poljudu igra najveći hrvatski derbi, onaj između Hajduka i Dinama u sklopu 13. kola domaćeg nogometnog prvenstva

Iz oba tabora najavljuju pobjedu, ali i naglašavaju da su isključivo usredotočeni na svoju igru. Filozofija Dinama je da svaku utakmicu ide po pobjedu, poručio je trener Mario Cvitanović i rekao nekoliko riječi o protivniku:

"Imaju dobru i prepoznatljivu igru prema naprijed. Žele igrati prema naprijed, dosta su opasni u nekim situacijama, imaju određene pojedince koji dobro funkcioniraju u sustavu, ali ne želim puno pričati, želim da sutra sve pokažemo na terenu. Zanima me samo Dinamo i kako ćemo mi izgledati", rekao je Cvitanović.

Stanje iz "Modre" svlačionice prenio je kapetan Domagoj Antolić.

"Momčad s nestrpljenjem čeka utakmicu, atmosfera je jako dobra. Remi s Osijekom nas nije nimalo poljuljao već samo dodatno mobilizirao. Analizirali smo cijeli tjedan gdje smo griješili i već sutra očekujemo da ćemo biti puno bolji", poručio je Antolić.

Dinamo je prvi na ljestvici i ima sedam bodova više od trećeg Hajduka. Kapetan "Bilih" Zoran Nižić ističe kako je želja pobjeda da bi se uhvatio priključak za vrh tablice.

"Ova utakmica nam mnogo znači, puno nosi jer nam je Dinamo izravni konkurent. Na Poljudu uvijek idemo na pobjedu. Oni su jako dobra momčad, a mi moramo pokazati da možemo biti pravi u jednoj teškoj utakmici, uvjeren sam da ćemo to i ostvariti", kazao je Nižić.

Svjestan je Nižić individualne kvalitete protivnika, osobito napadača Soudanija.

"Stvarno je odličan igrač, možda i jedan od najboljih u našoj ligi, ali ne možemo se posvetiti samo njemu jer Dinamo ima dosta dobrih individualaca, a vratio im se i Ademi. Oni dolaze na Poljud, a mi igramo kod kuće i znamo što moramo raditi", zaključio je Nižić.
 


Reci što misliš!