Sport

Vjerovali ili ne

Navijaču Evertona koji je s djetetom udario vratara Lyona doživotni izgon sa stadiona

Navijaču Evertona koji je s djetetom udario vratara Lyona doživotni izgon sa stadiona
Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

U derbiju 3. kola E skupine Europske lige Lyon je na gostovanju pobijedio Everton 2-1, a susret je obilježio incident u 64. minuti kada je došlo do naguravanja i tučnjave između igrača, ali i navijača

Sve je zakuhao domaći kapetan Ashley Williams koji je gurnuo vratara Lyona Anthonyja Lopesa u ogradu nakon čega je došlo do naguravanja igrača. Padali su udarci i šake, a jedna je doletjela i s tribina.

U tučnjavu se uključio i navijač Evertona koji je u naručju držao dijete. Opalio je gostujućeg golmana Anthonyja Lopesa nakon čega su igrači Lyona poludjeli. Srećom, policija i redari su brzo smirili situaciju i utakmica se nastavila.

Čelnici kluba su identificirali navijača i doživotno mu je zabranjen dolazak na stadiona, a policija također istražuje slučaj.

"Bio je to susret visokih tenzija i emocija. No, i to je nogomet," kazao je Williams nakon utakmice, dok je Lopes kritizirao domaćine. "Ovo nema veze s nogometom. Udarati suparničke igrače nije dio engleske nogometne tradicije."

Europska nogometna federacija (UEFA) je otvorila istragu o incidentu na Goodison Parku, a tom slučaju raspravljat će 16. studenog. UEFA je optužila Everton za "agresivno ponašanje navijača protiv igrača" i klubu prijeti kazna. Everton je problema s navijačima imao i za vrije utakmice protiv Hajduka i liverpoolski klub je tada kažnjen sa 10,000 eura.

Zanimljivo, vratar Lyona bio je žrtva napada i prošle sezone na Korzici kada ga je u poluvremenu utakmice protiv Bastije na putu do svlačionice napao jedan od navijača.


Reci što misliš!