Sport

Nogomet, Treća HNL Jug

Leo Burčul: Pobjeda posvećena našem Hrvoju

Leo Burčul: Pobjeda posvećena našem Hrvoju
Mate Krezić

Emotivno je bilo u svlačionici zadarskih nogometaša nakon današnje pobjede s uvjerljivih 5-2 nad Uranijom, jer utakmica se igrala na rođendan nikad prežaljenog Hrvoja Ćustića

Ipak, treba naglasiti kako je Zadar danas u većem dijelu utakmice bio bolja momčad na terenu te su bodovi posve zasluženo ostali na Stanovima, a junak pobjede svakako je bio Karlo Torbarina, strijelac čak tri pogotka.

Trener Zadra, Leo Burčul:

"Prava ligaška utakmica za koju smo znali da nam nosi imperativ pobjede. Tako smo i otvorili utakmicu, i ako gledate čitav njezin tijek, vidjelo se da smo zato bili u grču. Dečkima je bilo teško igrati u takvim uvjetima pa im zahvaljujem na zalaganju i učinku. Bili smo spretniji i sretniji, a možda smo i više željeli ovu pobjedu nego gosti kojima zahvaljujem na fer i korektnoj igri."

Burčulova je momčad u ovoj utakmici svakako imala motiv više u odnosu na suparnika.

"Jučerašnji odlazak na posljednje počivalište našeg Hrvoja nam je dalo jedan poseban zanos. Prije utakmice su igrači dali svoju riječ kako će današnju utakmicu posvetiti upravo njemu."

Trener Uranije, Ante Vidulin, priznao je kako je Zadar zasluženo došao do pobjede.

"Jedna kvalitetna utakmica visokog tempa i na kraju zaslužena pobjeda Zadra. Možda ne baš s ovim rezultatom, ali definitivno zaslužena. U prvom smo poluvremenu kiksali jer smo previše vremena potrošili na komentiranje suđenja i tu smo domaćinu dopustili tri pogotka. U nastavku smo se otvorili i odigrali perfektnih 30 minuta, stvorili čitav niz šansi ali kasnije smo se možda i previše otvorili, što je Zadar kaznio."

Zadar je nakon ove utakmice, Zadar se s učinkom od četiri pobjede, isto toliko poraza te s jednim neriješenim rezultatom nalazi na osmom mjestu ligaške ljestvice.


Reci što misliš!