Sport

Košarka, HT Premijer liga

Košarkaši Jazina u uvjerljivom porazu ubacili 'nevjerojatnih' 36 koševa!

Košarkaši Jazina u uvjerljivom porazu ubacili 'nevjerojatnih' 36 koševa!
Bojan Bogdanić

Oko 500 gledatelja koji su večeras pohodili zadarski hram košarke, ostali su 'kratkih rukava' jer košarkaši Jazina su predstavili anti-košarku kakvu rijetko viđamo. U 40 minuta postigli su svega 36 koševa, vjerovali ili ne

Uvodne tri minute gosti nisu uspjeli pronaći put do koša Jazina, pa je prava šteta što domaća momčad to nije znala kazniti s više od 4 koša jer od tog trenutka je utakmica krenula u neželjenom smjeru. Zahvaljujući preciznom Bašiću i snalažljivom Vitaliju, Šibenik je vrlo tvrdu prvu četvrtinu zaključio s vodstvom 16-11.

HT Premijer liga, 3. kolo: KK Jazine Arbanasi - GKK Šibenik 36-72 HT Premijer liga, 3. kolo: KK Jazine Arbanasi - GKK Šibenik 36-72

Loša igra Jazina prožela se i kroz drugu četvrtinu. Na prve koševe domaćina čekali smo četiri minute kada je Alston pogodio dva slobodna bacanja za 13-20, a na prve koševe iz igre čekali smo još dvije minute kada je Zrnić iz reketa zabio za 15-20. U takvoj su se igri Šibenčani puno bolje snašli i na poluvrijeme otišli s vodstvom od čak 15 koševa razlike, 32-17.

Kronična neefikasnost Jazina, ali i općenito cijele večerašnje utakmice nastavljena je i u drugom poluvremenu. Jazine su do prvih koševa stigle preko Fodora nakon 2 minute igre, ali i ni gosti nisu bili puno bolje te su prethodno zabili također dva koša.

Ipak, u nastavku su gosti bez većih poteškoća pronalazili put do koša 'žute podmornice', dok se domaća neefikasnost i napadačka impotencija nastavila sve do posljednjih dvije minute treće dionice kada su nanizali kakvu-takvu seriju pogodaka preko Bučaja, Fodora i Alstona pa su na odmor pred posljednjih 10 minuta igre otišli sa zaostatkom od 'samo' 53-29. Vjerujte, moglo je i puno lošije s obzirom na to kako je sve skupa izgledalo.

U posljednjoj dionici Šibenčanima nije preostalo ništa nego da bez većeg stresa utakmicu privedu kraju. To im je i pošlo za rukom, pa su nakon samo 4 minute igre stigli i do prednosti od preko 30 koševa (62-31) tricom Bašića. Dominacija gostiju nastavila se sve do kraja susreta koji je završio rezultatom 72-36. Gosti su dakle postigli točno dvostruko više koševa od Jazina.

Utakmicu je pohodilo i tridesetak pripadnika šibenske navijačke skupine Funcuti koji su bodrili svoju momčad bez nekih većih ili neumjesnijih provokacija, ali samo do pred kraj susreta kada su počeli sa svojim dobro poznatim repertoarom o Zadranima i ženskim spolnim organima. Za to su nagrađeni posprdnim aplauzom ostatka gledališta.

KK Jazine Arbanasi – GKK Šibenik 36-72 (11-16, 6-16, 12-21, 7-19)

KK Jazine Arbanasi: Gulam, Alston 4, Butorac 1, Bučaj 8, Škara, Ivanov, Zrnić 14, Dražović 2, Fodor 5, Kovačević, De Woods 2, Jurjević.

GKK Šibenik: Radovčić 3, Šarić 8, Vitali 18, Gulin 2, Bašić 14, Bundović 8, Pandurić 9, Jelić, Mileković 5, Nakić 4, Klepo, Paić 1.


Reci što misliš!