Sport

košarka, euroliga

Maccabi ispustio pobjedu u Beogradu, Dončić opet sjajan

Maccabi ispustio pobjedu u Beogradu, Dončić opet sjajan
euroleague.net

Košarkaši beogradske Crvene Zvezde nadoknadili su deset koševa zaostatka na poluvremenu i pred svojim navijačima u Kombank Areni svladali Maccabi Tel Aviv s 87-84 (39-49) u utakmici 4. kola košarkaške Eurolige

Pobjednik je odlučen u posljednjih 25 sekundi utakmice. Prvo je najbolji strijelac domaće momčadi Taylor Rochestie položio za vodstvo Crvene Zvezde 86-84, da bi osam sekundi prije kraja na suprotnoj strani Deshaun Thomas promašio tricu za potencijalnu pobjedu momčadi koju vodi hrvatski trener Neven Spahija.

Rochestie je s 22 koša bio najbolji kod pobjednika, dok je James Feldeine ubacio 19 poena uz osam asistencija. Kod Maccabija je Thomas završio s 28 koševa, a prošlogodišnji igrač Cedevite Pierre Jackson ubacio je 14.

Sjajni slovenski reprezentativac Luka Dončić ponovno je predvodio Real Madrid do četvrte pobjede kojom je španjolska momčad zadržala stopostotan učinak. U Realovoj gostujućoj pobjedi 87-66 nad Žalgirisom u Kaunasu Dončić je postigao 28 koševa uz devet skokova i četiri asistencije. Domaće strijelce predvodio je Kevin Pangos s 20 poena.

I Olympiakos je došao do četvrte pobjede, svladavši u Pireju ruski Himki s 92-75. Nikola Milutinov je ubacio 17 koševa, a Gergios Printezis 15 za grčku momčad, dok su kod Himkija najbolji bili Aleksej Šved s 23 koša i Thomas Robinson s 19 poena i 11 skokova.

Armani je u Milanu svladao Barcelonu sa 78-74, što je prva pobjeda talijanske momčadi u ovogodišnjem izdanju Eurolige, a treći poraz Katalonaca za koje je hrvatski centar Ante Tomić postigao sedam koševa uz tri skoka. Milano je do pobjede vodio Jordan Theodore s 19 koševa, sedam asistencija i pet skokova.


Reci što misliš!