Sport

vaterpolo, svjetski kup

Barakude domaćini Rusiji na Višnjiku 14. studenog

Barakude domaćini Rusiji na Višnjiku 14. studenog
Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, aktualni svjetski prvak iz Budimpešte stiže po treći puta u Zadar. Igrači koje vodi izbornik Ivica Tucak na zadarskom Višnjiku će 14. studenog u susretu 1. kola Svjetske lige ugostititi Rusiju.

Hrvatska će igrati u skupini B europskih kvalifikacija Svjetske lige gdje se uz nju i Rusiju nalazi još i Njemačka. U skupini A natjecat će se Rumunjska, Crna Gora i Srbija, a skupinu C čine Španjolska, Mađarska i Nizozemska.

Pobjednici skupina izborit će mjesto na finalnom turniru koji će biti održan u lipnju 2018. u Tokiju.

„Opet smo domaćini zlatnim dečkima koji dolaze na naš bazen po prvu pobjedu u Svjetskoj ligi. Organizacija je i do sada uvijek bila besprijekorna tako da će tako biti i ovog puta. Počašćeni smo što ćemo biti domaćini, pozivam naše sugrađane da dođu na Višnjiku i da napravimo zajedno jednu veliku feštu. Protivnik s kojim ćemo igrati je jako opasan, Rusija se digla jako u zadnje vrijeme i svi koji dođu moći će uživati u vrhunskom vaterpolu pravih velemajstora ove igre“.  

Hrvatska je s Rusijom također već igrala na Višnjiku u ogledu Svjetske lige 2015. godine kada smo slavili 17-9 dok smo 2013. s uvjerljivih 20-1 bili bolji od Turske.

Bez sumnje, posebno je zadovoljstvo i čast što će Barakude prvu utakmicu nakon osvajanja svjetskog naslova odigrati upravo u Zadru. Dođite i još jednom pozdravite prvake, zaslužili su to.

Raspored utakmica Hrvatske u skupini:
14.11.2017.    1. kolo: Hrvatska  – Rusija
16.01.2018.    3. kolo: Njemačka – Hrvatska
13.02.2018.    4. kolo: Rusija – Hrvatska
10.04.2018.    6. kolo: Hrvatska – Njemačka


Reci što misliš!