Sport

Nogomet, Liga prvaka

Manchester United blizu prolaza, CSKA se spasio

Manchester United blizu prolaza, CSKA se spasio
manutd.com

U skupini A Manchester United je pobijedio Benficu 2-0 i tako načinio veliki korak prema osmini finala

Domaćin je mogao do vodstva u 15. minuti, no Anthony Martial nije realizirao kazneni udarac, Mile Svilar je sjajnom reakcijom zaustavio njegov udarac. Svilar, koji je u prošlom kolu postao najmlađi vratar u povijesti Lige prvaka s 18 godina, jednim mjesecom i 22 dana, se tako iskupio za pogrešku iz utakmice igrane na Luzu kada je United slavio 1-0. 

'Crveni vragovi' su u posljednjim trenucima prvog dijela ipak stigli do vodstva. Nemanja Matić je pucao s 25 metara, lopta je pogodila vratnicu i od Svilarovih leđa završila u mreži. Daley Blind je u 80. minuti razriješio dvojbe oko pitanja pobjednika realiziravši kazneni udarac za 2-0. ManU je ovom pobjedom produžio niz bez europskog poraza na Old Traffordu na 20 utakmica.

U drugom susretu CSKA je na gostovanju pobijedio Basel 2-1 vrativši se u život. Domaćin je poveo u 32. minuti golom Luce Zuffija, izjednačio je Alan Đagojev u 65. minuti, a potpuni preokret dogodio se u 79. minuti kada je Pontus Wernbloom doveo Ruse u vodstvo.

Na ljestvici vodi Manchester United s 12 bodova, ispred Basela (6), moskovskog CSKA (6) i Benfice koja je na začelju bez bodova.


Reci što misliš!