Sport

Košarka, NBA Liga

Philadelphia aktivirala treću godinu Šarićeva ugovora, Orlando pušta Hezonju

Philadelphia aktivirala treću godinu Šarićeva ugovora, Orlando pušta Hezonju
Twitter / @sixers

76ersi su aktivirali treću godinu Šarićeva ugovora, a Orlando nije četvrtu Hezonjina

Predsjednik košarkaških operacija u Philadelphia 76ersima Bryan Colangelo potvrdio je da je klub iskoristio opcije i aktivirao treću godinu ugovora Darija Šarića, Bena Simmonsa i Timothea Luwawu-Cabarrota te četvrtu godinu Justina Andersona, piše Sportarena.

Sva četvorica bit će dio Philadelphije i u sezoni 2018./2019., a što je očekivana odluka, pogotovo kada su Šarić i Simmons u pitanju.

Lanjski prvi izbor drafta propustio je cijelu prošlu sezonu, a taj je prostor iskoristio Šarić, koji je prošle godine potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 7,3 milijuna dolara, i u svojoj rookie-sezoni stao na prosjeku od 12,8 poena, 5,3 skoka i 2,2 asistencije u 26,3 minute po utakmici. S ukupno 1068 poena postao je 11. novak franšize s više od 1000 postignutih poena u svojoj prvoj sezoni te prvi stranac s tim učinkom.

A u slično vrijeme kada je Šarić saznao tu vijest, Mario Hezonja doznao je da neće sigurno biti dio Orlando Magica, kluba koji je 2014. birao Šarića kao 12. na draftu, i  sljedeće sezone. 22-godišnji Dubrovčanin ušao je u treću godinu ugovora s Orlandom koji nije odlučio aktivirati četvrtu godinu, stoga će Hezonja biti slobodan igrač od 1. srpnja 2018.


Reci što misliš!