Sport

Zimske olimpijske igre

Olimpijski plamen stigao u Južnu Koreju

Olimpijski plamen stigao u Južnu Koreju
olympic.org

Olimpijski plamen je u srijedu, sto dana od otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, stigao u Južnu Koreju

Osvajačica zlatne medalje u klizanju Kim Yu-Na i južnokorejski ministar sporta prenijeli su baklju iz zrakoplova do zračne luke Incheon.

"Danas je važan i simboličan dan rada i strasti koje smo posvetili organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja ikada organiziranih u našoj zemlji", izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Lee Hee-Beom.

ZOI, koje će se održavati od 9. do 25. veljače, u sjeni su napetosti na korejskom poluotoku gdje Sjeverna Koreja u zadnje vrijeme demonstrira svoju nuklearnu moć. Pjongčang se nalazi samo 80 kilometara od granice između dvije Koreje. 

Oko 7.500 osoba izabrano je da nosi olimpijski plamen na putu dugom 2.018 km preko cijele Južne Koreje. Put će započeti 13-godišnja klizačica You Young koja neće sudjelovati na Igrama zbog svoje dobi. 

Sto dana prije početka Igara zabrinjava činjenica da je prodano svega 180.000 ulaznica od ukupno 1,18 milijun koliko ih je pušteno u prodaju. Od 180.000 ulaznica Južnokorenaci su ih kupili 160.000 dok ostatak otpada na ostatak svijeta. 

Najbolje su se prodavale ulaznice za finale hokeja na ledu i sportova koji su popularni u Južnoj Koreji poput umjetničkog klizanja i brzog klizanja. Međutim, prodaja je bila slaba za manje popularne sportove poput sanjkanja ili skijaškog trčanja.


Reci što misliš!