Sport

košarka, euroliga

Bamberg svladao Zvezdu, Khimki srušio Real usred Madrida

Bamberg svladao Zvezdu, Khimki srušio Real usred Madrida
euroleague.net

Odigrane su večerašnje utakmice petog kola Eurolige

U prvoj utakmici večeri, slavili su gosti i u Beogradu uspješno srušili Crvenu Zvezdu s 75:69. Već smo u prvoj četvrtini gledali fantastični Bamberg, koji je Zvezdi ubacio velikih 30 poena kojih su hvatali do kraja susreta.

Zvezda je nekako pokušavala vratiti kontrolu pred svojim navijačima, no iako je ostatak susreta protekao vrlo izjednačeno, to je sve išlo gostima na ruku koji su podvigom iz prvog dijela osigurali pobjedu.

Najbolji u redovima domaćih bio je Taylor Rochestie s 22, dok je Bamberg do pobjede nosio Augustine Rubit s 15 poena, javlja Sportarena.

Fenerbahče je kod kuće prešao preko Valencije rezultatom 79:66 prvenstveno odličnom obranom tijekom večeri i Luigija Datomea koji je ubacio 16 poena. Najbolji strijelac Valencije bio je Fernando San Emeterio s 11 poena.

Maccabi je pred svojim navijačima upisao pobjedu protiv Milana 79:68.

Domaćin je dominirao susretom i dobio svaku osim posljednje četvrtine, koja na kraju nije bila dovoljna Talijanima da se iskopaju iz rupe i preokrenu susret.

DeShaun Thomas najbolji je bio s jedne strane uz 14 pone,  a Dairis Bertans s druge s 13.

Baskonia je pobijedila Panathinaikos sa svega pola koša razlike u napetoj utakmici koja završava 85:84.

Kroz cijeli susret vodstvo je skakalo s jedne na drugu momčad te je domaćin u boljoj završnici i pobjedom u posljednjoj četvrtini osigurao i sveukupnu pobjedu na utakmici.

Jayson Granger bio je najbolji igrač domaće momčadi s 20 poena, a Nikos Pappas zabio je 22 poena za Grke.

U posljednjem susretu večeri, Real je ugostio Khimki te ostao poražen pred domaćom publikom.

Većinu susreta gosti bu bili u prednosti, a Madriđani su pokušavali uhvatiti priključak i vratiti se u utakmicu, no nisu uspjeli te Khimki uzima veliku pobjedu uz 80:86.

Najbolji u redovima Reala bio je Dončić s 12 poena, a za pobjednike Šved uz 20.


Reci što misliš!