Sport

Nogomet, Europska liga

Kek: Moramo preuzeti odgovornost, Rijeka je u dubokoj krizi

Kek: Moramo preuzeti odgovornost, Rijeka je u dubokoj krizi
Goran Kovacic/PIXSELL

Trener Rijeke Matjaž Kek preuzeo je odgovornost zbog teškog poraza od Austrije u 4. kolu Europske lige na Rujevici (4:1) rekavši kako mu je najviše žao navijača te da se Rijeka nalazi u teškoj krizi

"Toliko je sve jasno bilo na terenu da poslije takvog poraza i igre koju smo pokazali možemo samo čestitati Austriji. Zasluženo su pobijedili. Žao mi je prije svega zbog navijača. Sve skup je bilo premalo, preslabo i mogu samo čestitati Austriji", rekao je na kraju utakmice Matjaž Kek.

"Sigurno da toliko poraza utječe na samopouzdanje. Vidjelo se danas u par situacija ta nesigurnost pa i nervoza. Tako se u Europi jednostavno ne možeš ponašati. Austrija je to znala kazniti. Ostala je mirna u pasu, a mi nemamo više taj pritisak u zadnjoj trećini. Izuzetno je bolno kad izgubiš kod kuće na takav način, ali nogomet će se igrati dalje. Mi za tri četiri dana imamo sljedeću utakmicu, ali Rijeka je sada u jednoj dubokoj krizi", kazao je Kek.

"Što se tiče odgovornosti nemamo što debatirati. Ja sam trener i ja sam odgovoran za ekipu. Odgovoran sam za postaviti ekipu, voditi je i kada se izgubi toliko puta onda je normalno da je prvo moja glava u pitanju. Mislim da sada nije stvar pojedinačna. Mora se preuzeti odgovornost svih koji smo krivi za situaciju u kojoj se sada Rijeka našla", zaključio je Kek.


Reci što misliš!

 Izdvojeno