Sport

Saslušan u Madridu

Jose Mourinho platio porezni dug u Španjolskoj

Jose Mourinho platio porezni dug u Španjolskoj
AP Images

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho u petak se nagodio i platio porezni dug za koji ga je teretilo španjolsko pravosuđe, a koji je nastao u razdoblju od 2010. do 2013. godine dok je Portugalac bio trener Real Madrida

Mourinho je u petak bio na kratkom saslušanju u Madridu, a po izlasku iz sudnice sam je otkrio kako je slučaj zatvoren.  

"Nisam odgovarao na pitanja, nisam se raspravljao. Platio sam i slučaj je zatvoren", izjavio je Mourinho.

Prema optužnici, španjolski poreznici su izračunali kako Mourinhov dug iznosi 3,3 milijuna eura, a odnosi se na Portugalčeve neprijavljene prihode od prodaje prava na korištenje njegova lika.

"Otišao sam iz Španjolske 2013. godine s informacijom i uvjerenjem da sam sve činio u skladu sa zakonom. Dvije godine poslije su me izvjestili da je otvorena istraga i rekli mi da moram uplatiti određeni iznos kako bih regulirao svoj status", izjavio je Mourinho.

Tvrtka Gestifute Media, koja zastupa portugalskog nogometnog stručnjaka, nedavno je objavila kako je Mourinho za svog boravka u Španjolskoj platio više od 26 milijuna eura na ime poreza, uz prosječnu poreznu stopu veću od 41 posto.

Mourinho je samo jedna od poznatih osoba iz svijeta nogometa koja se posljednjih godina našla na udaru španjolskih poreznika, a među njima je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, kao i suigrači mu iz Real Madrida Cristiano Ronaldo i Gareth Bale.

Argentinci Lionel Messi, Javier Mascherano i Angel Di Maria u sudskim su procesima proglašeni krivima te su uz novčane dobili i uvjetne zatvorske kazne.


Reci što misliš!