Sport

HT prva liga

HT Prva liga: Lokomotiva srušila Rijeku, trese li se Keku stolica?

HT Prva liga: Lokomotiva srušila Rijeku, trese li se Keku stolica?
Matija Habljak/PIXSELL

Nogometaši Lokomotive svladali su Rijeku sa 1-0 (1-0) u pretposljednjem dvoboju 15. kola Prve HNL odigranom u nedjelju u Zagrebu, a pogodak odluke postigao je Luka Capan u 16. minuti utakmice

Aktualni hrvatski prvak doživio je četvrti uzastopni prvenstveni poraz, dok je Lokomotiva stigla do šeste ovosezonske pobjede. Momčad Marija Tokića je svjesno prepustila posjed gostima te se ograničila na prijetnje iz kontranapada.

U 16. minuti Luka Capan je iskoristio statičnost nogometaša Rijeke, sjurio se prema gostujućim vratima gotovo sa sredine igrališta, prošao između petorice riječkih igrača i sa 13 metara oštrim udarcem pod prečku svladao Andreja Prskala. Capanu je to bio treći ovosezonski pogodak.

Uzalud je momčad Matjaža Keka pokušavala promijeniti rezultat u nastavku utakmice. Svi udarci koji su išli u okvir vrata nisu bili problematični za vrlo sigurnog Adriana Šempera pa je Capanov pogodak donio nova tri boda 'lokosima'.

Tako se Lokomotiva izjednačnila sa 21 bodom s petoplasiranim Interom, a Rijeka je ostala na trećem mjestu sa 25 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Hajduk. U vodstvu je Dinamo sa 34 boda i utakmicom manje, a drugi je Osijek sa 27. Na začelju su Istra 1961 i Cibalia sa po 13 bodova te Rudeš koji ih ima 11.  

Dvoboj na stadionu u Kranjčevićevoj pratilo je oko , a sudio je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Strijelac: 1-0 Capan (16)


Reci što misliš!