Sport

Premiership 17/18

Engleska: Morata probio bunker Uniteda, veliki preokret Evertona

Engleska: Morata probio bunker Uniteda, veliki preokret Evertona
premierleague

U derbiju 11. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na Stamford Bridgeu svladao Manchester United sa 1-0, a u Everton je velikim preokretom na Goodison Parku stigao do pobjede 3-2 nad Watfordom

Chelsea je do pobjede stigao zahvaljujući sjajnom pogotku Alvara Morate u 55. minuti. Ubacio je Azpilicueta, a Morata visoko skočio i preciznim udarcem glavom s 10-ak metara pogodio lijevi gornji kut vrata Manchester Uniteda te ostavio De Geu nemoćnim.

U završnici utakmice Morata je propustio veliku priliku i za drugi pogodak u trenucima kad se Chelsea grčevito branio, a Thibaut Curtois imao nekoliko čudesnih obrana kojima je zaustavljao pokušaje Unitedovih nogometaša.

U zadnjoj utakmici 11. kola Everton je ugostio Watford i u nevjerojatnom raspletu stigao do treće ovosezonske pobjede, iako je u 64. minuti bilo 2-0 za goste pogocima Richarlisona (46) i Kabaselea (64). No, u sljedećih deset minuta Everton je uspio izjednačiti. U 67. minuti Niasse je pretrčao svog čuvara i vratara te postigao prvi pogodak za domaće, dok je u 74. minuti Calvert-Lewin nadskočio sve igrače Watforda i precizno pogodio glavom s par metara za 2-2.

Dramatičan rasplet dogodio se u 12 minuta sučevog dodatka. U prvoj minuti je Baines realizirao kazneni udarac kojim je Everton poveo 3-2. U 11. minuti dodatka Cleverley je imao priliku na suprotnoj strani s bijele točke donijeti bod gostima, ali je poslao loptu pokraj desne vratnice.  

U ranijim nedjeljnim utakmicama Manchester City je kao domaćin svladao Arsenal sa 3-1 (1-0) pogocima De Bruynea (19), Aguera (50) i Gabriela Jesusa (74), dok je jedini strijelac za goste bio Lacazette (65), a Tottenham je golom Korejca Sona (64) sa 1-0 pobijedio Crystal Palace.

Takvim raspletom Manchester City je daleko ispred svih sa 31 bodom. Najbliža pratnja su mu Manchester United i Tottenham koji zaostaju za osam bodova, dok je Chelsea četvrti s devet bodova zaostatka. Everton je pobjedom izašao iz zone ispadanja u kojoj se sada nalaze West Ham (9), Swansea (8) i Crystal Palace (4).

Engleska - 11. kolo

Chelsea - Man. United 1-0 (Morata 55)

Everton - Watford 3-2 (Niasse 67, Calvert-Lewin 74, Baines 90+1-11m / Richarlison 46, Kabasele 64)

Man. City - Arsenal 3-1 (De Bruyne 19, Aguero 50-11m, G. Jesus 74 / Lacazette 65)

Tottenham - Crystal Palace 1-0 (Son Heung-Min 64)


Reci što misliš!