Sport

Košarka, HT Premijer liga

Ivanov: Ušli smo kilavo u utakmicu; Zrnić: Ispuhali smo se u posljednjoj četvrtini

Ivanov: Ušli smo kilavo u utakmicu; Zrnić: Ispuhali smo se u posljednjoj četvrtini
Bojan Bogdanić

Sentimentalnim povratkom u dvoranu Jazine, legendarnom hramu zadarske košarke, jučer je u sklopu 5. kola HT Premijer lige odigran gradski košarkaški derbi između momčadi Jazine-Arbanasi i Zadra

Pobjedu je dosta teže nego što se očekivalo ugrabila gostujuća momčad Zadra, koja je tek u samom finišu utakmice slomila otpor žilavog domaćina. Da sumiramo, bodovi su tako pošli na konto momčadi Aramisa Naglića, domaćin unatoč porazu može biti zadovoljan prikazanom igrom, dok su sasvim sigurno najzadovoljniji na kraju bili navijači u dvorani.

Marin Zrnić: 

- Odigrali smo ponovo jako dobru utakmicu, kao i protiv Cibone ali i dalje ne znamo za pobjedu. Da smo bar imali ovakav postotak šuta protiv Šibenika, kada nam ništa nije polazilo za rukom. Danas se otvorio taj naš šut, što nije nepoznanica ali smo na kraju pukli, što je Zadar pojačanim intenzitetom u obrani iskoristio i izgubili smo utakmicu u posljednjoj četvrtini. Nemamo veliku rotaciju, na mjestu centra smo ja i Jure Dražović. Na kraju je Jure zbog pet osobnih morao napustiti igru i tako je teško igrati protiv kvalitetnog suparnika. Ništa, sutra nam je dan odmora i onda se moramo jako dobro spremiti za gostovanje u Sinju protiv Alkara. Ta nam je utakmica trenutno apsolutni prioritet i idemo tamo napokon uhvatiti tu pobjedu koja nam je već izmakla u Zagrebu i Osijeku. Atmosfera u dvorani je stvarno bila čudo, to se može doživjeti samo tu i nigdje drugdje. 

Ive Ivanov:

- Kilavo smo ušli u utakmicu zbog čega smo se cijelu utakmicu dosta mučili. Sve smo znali o njima, dobro smo se pripremili za njih ali večerašnji pristup utakmici nije bio dobar. Ulaskom Prestona u drugom poluvremenu, dosta nam se podigla agresivnost u obrani i na kraju smo zasluženo upisali pobjedu. Ovim putem čestitam Jazinama na fer i čestitoj borbi, želim im puno sreće u nastavku natjecanja te se zahvaljujem ovoj sjajnoj publici u dvorani na odličnom navijanju. Vidjeli smo i nakon ove utakmice koliko košarka znači ovom gradu. Davno Zadar nije slavio protiv Cibone u Zagrebu, mislim da bi u petak napokon mogli upisati pobjedu, naravno uz puno bolji pristup. Idemo hrabro gore pokušati pobijediti. 

Najveći hrvatski derbi i utakmica 8. kola regionalne ABA lige, na rasporedu je u petak u košarkaškom centru Dražen Petrović u 20:00 sati. 


Reci što misliš!