Sport

Hokej

NHL: Washington bolji od Pittsburgha, švedska večer u Stockholmu

NHL: Washington bolji od Pittsburgha, švedska večer u Stockholmu
Twitter / @Capitals

Posljednjih godina jedno od najvećih rivalstava u američko-kanadskoj profesionalnoj ligi u hokeju na ledu je ono između aktualnih prvaka Pittsburgh Penguinsa i Washington Capitalsa, a u noći s petka na subotu Capitalsi su još jednom pokazali kako su tijekom ligaškog dijela sezone oni uspješnija momčad slavivši na svom terenu sa 4-1.

Domaće je u vodstvo u prvoj trećini doveo John Carlson (14:09) u nastavku je Phil Kessel (28:26) nakratko izjednačio na 1-1, ali da se i na drugi odmor ode s prednosti Capitalsa pobrinuo se T.J. Oshie (38:09). Chandler Stephenson (53:42) je nešto više od šest minuta prije kraja dvoboja zabio za 3-1, a nakon što su gosti iz igre povukli vratara Jakub Vrana (57:18) je pogodio praznu mrežu za konačnih 4-1. Vratar Washingtona Braden Holtby ovime je ostvario svoju 200. pobjedu u karijeri za koju je morao zaustaviti 27 od 28 udaraca Pittsburgha.

Washington sada ima 19 bodova iz 17 susreta te dijeli treće mjesto u skupini Metropolitan s Columbus Blue Jacketsima, dok je Pittsburgh drugi u istoj skupini s bodom i utakmicom više.

Vrlo je zanimljivo bilo u Stockholmu gdje su Ottawa Senatorsi svladalo Colorado Avalanche sa 4-3 u produžetku, a zanimljivo je da su bodove upisala sva četiri švedska igrača koja su nastupila u utakmici. Branič Senatorsa Fredrik Claesson postigao je pogodak, što mu je prvi bod ove sezone, njegov kapetan Erik Karlsson je ostvario dvije asistencije, a jednu asistenciju je kod pobjednika ostvario i Johnny Oduya. Kod Avalanchea je jedini Šveđanin bio Gabriel Landeskog koji je također imao jednu asistenciju. Ipak, junak utakmice bio je Mark Stone koji je postigao dva pogotka uključujući i pobjednički u produžetku.

Colorado je poveo preko Naila Jakupova (8:16), no već do kraja prve trećine je Ottawa preokrenula golovima Claessona (8:36) i Stonea (15:10). Na 2-2 je u drugoj trećini izjednačio Alexander Kerfoot (29:41), da bi Christopher DiDomenico (33:21) vratio prednost na stranu Ottawe. Bod za Colorado spasio je Nathan MacKinnon (52:53), da bi na isteku prve minute produžetka Stone (60:59) iskoristio dodavanje Karlssona za pobjednički pogodak.

Nova momčad u NHL-u Las Vegas Golden Knightsi nastavili su s odličnim rezultatima na domaćem ledu, oni su do sedme pobjede u osmom nastupu kod kuće nadigrali Winnipeg Jetse sa 5-2. Luca Sbisa (6:41) i David Perron (15:08) doveli su domaće u prednost od 2-0, Adam Lowry (15:47) je uspio smanjiti na 2-1 prije isteka prvih 20 minuta, da bi u drugom dijelu druge trećine u razmaku od samo pet minuta pala četiri pogotka. Tri su postigli domaći, a jednoga gosti, William Karlsson (32:17) je svojim prvim golom povisio na 3-1, potom je Patrik Laine (33:57) zabio za 3-2, no odgovorili su James Neal (36:45) za 4-2 i William Karlsson (37:47) koji je svojim drugim pogotkom postavio, pokazat će se, konačnih 5-2.

Las Vegas je sa 21 osvojenim bodom iz 16 susreta trenutačno na odličnom drugom mjestu u skupini Pacific te na trećem mjestu Zapadne konferencije. Ispred su tek Saint Louis Blues sa 27 i Los Angeles Kingsi sa 24 boda.


Reci što misliš!