Sport

Tenis

Čilić otvara ATP Finale protiv Nijemca Zvereva

Čilić otvara ATP Finale protiv Nijemca Zvereva
USTA/Darren Carroll

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić kreće u borbu za naslov na ATP Masters Finalu, završnom turniru osam najboljih tenisača ove sezone

Čilić je u skupini nazvanoj po teniskoj legendi Nijemcu Borisu Beckeru s Amerikancem Sockom, Švicarcem Federerom i Nijemcem Zverevim s kojim od 21 sat igra u prvom kolu. 

U drugoj skupini nazvanoj po Amerikancu Peteu Samprasu nalaze se Španjolac Nadal, Austrijanac Thiem i Bugar Dimitrov. Dva prvoplasirana iz svake skupine doći će do polufinala gdje će nastaviti borbu za naslov. 

Čilić je trenutno peti tenisač svijeta i dobrim rezultatom u Londonu mogao bi doći do trećeg mjesta na kojem se trenutno nalazi Zverev sa 610 bodova više. 

U konkurenciji parova Ivan Dodig nastupit će sa Španjolcem Marcelom Granollersom. skupinu koja nosi ime proslavljenog australskog para Woodbridge - Woodforde, a suparnici će im biti Poljak Kubot i Brazilac Melo, Britanac Murray i Brazilac Soares i američka braća Bob i Mike Bryan. Nitto ATP Finale na rasporedu je od 12. do 19. studenog.


Reci što misliš!