Sport

Košarka, HT Premijer liga

Šime Špralja: Niz od pet pobjeda je velika stvar za nas

Šime Špralja: Niz od pet pobjeda je velika stvar za nas
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Košarkaši Zadra sinoć u uzbudljivoj utakmici stigli do pobjede nad Splitom s rezultatom 78-76. Unatoč vodstvu od 17 koševa razlike u trećoj četvrtini, na koncu smo gledali uzbudljivu utakmicu koja je opravdala epitet dalmatinskog derbija

U zadarskoj je momčadi najbolji bio Mislav Brzoja sa 16 koševa, 4 skoka i 3 asistencije.

"Dobro smo otvorili utakmicu, posebno treću četvrtinu, a pogotovo obrambeno i trkački. Međutim, znali smo da je Split jako dobro posložena momčad koja može prirediti jako dobar pritisak. Ipak, mi smo znali odgovoriti i na kraju mogu biti sretan zbog pobjede i ponosan na suigrače i stručni stožer", kazao je Brzoja.

Kapetan Šime Špralja još je jednom bio taj igrač koji je svojim zalaganjem i prisustvom na parketu dao dodatni impuls svojoj momčadi.

"Od početka je utakmica bila dosta čudna s dosta grešaka s obje strane. Ipak, ostali smo dovoljno skoncentrirani nakon njihovog povratka iz minusa od 17 koševa razlike, a trebalo je imati snage za pobijediti ovakvu utakmicu koja je došla nakon serije od četiri pobjede među kojima se ističe ona nad Cibonom. Nismo imali energije, bili smo stvarno ispuhani", poručio je kapetan.

Međutim, Zadar se danas nalazi u pobjedničkoj seriji i stvari se čine puno boljima nego što su bile početkom sezone.

"Niz od pet pobjeda je velika stvar za nas, ali ne smijemo se zavaravati. Ima tu još puno stvari na kojima moramo raditi i sada moramo ovaj period od tjedan dana bez utakmice iskoristiti za korekciju onih stvari koje loše radimo", zaključio je Špralja.

Zadar će imati dosta težak zadatak kako bi produžio pobjednički niz budući da sljedeća utakmica donosi sraz s ponajboljom momčadi ABA lige, Crvenom Zvezdom.


Reci što misliš!