Sport

plivanje

Odličan nastup zadarskih plivača na najjačem Grand Prix natjecanju u Hrvatskoj

Odličan nastup zadarskih plivača na najjačem Grand Prix natjecanju u Hrvatskoj

Na bazenu PVC Mladost Zagreb 11. i 12. studenog održan je 45. međunarodni miting "Mladost 2017", najjače Grand Prix natjecanje u Hrvatskoj. Ove je godine ekipa "Zadra" plivala u konkurenciji od 436 natjecatelja iz 43 kluba iz 6 zemalja (Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije, Mađarske i Italije)

U jutarnjem dijelu natjecanja plivale su se kvalifikacije a u popodnevnim satima finalne utrke. Postava "Zadra"  je i ovaj puta pokazala odličnu formu i plasirala se 21 puta u finalne utrke te je osvojila 7 odličja.

Jedino zlatno odličje na ovom jakom plivačkom mitingu isplivala je plivačica Barbara Ćustić, na 50 m prsno (33,60).

Po jedno srebrno odličje isplivali su Antonio Milin na 100 m mješovito (56,50) i Bruno Šarić na 50 m leđno (27,08) dok četiri brončana odličja pripadaju Antoniju Milinu na 50 m leptir (24,70); Brunu Šariću na 100 m leđno (59,76); Boži Puhaloviću na 50 m leptir (27,11) i Filipu Petaniju na 200 m leđno (2.06,52).

Veliki uspjeh na ovako prestižnom natjecanju je plasman u finalnu utrku što je PK Zadar odradio 21 put a neki i više puta. U najjačih 8, u finale A, plasirali su se Antonio Milin tri puta, Filip Petani dva puta te Bruno Šarić, Tea Kadić i Barbara Ćustić jednom. U finalu B plivali su Barbara Ćustić, Nikita Baraba i Bruno Šarić po dva puta i Marko Radović jednom dok su u finalu C plivali Božo Puhalović tri puta, Dina Tot dva puta i Marija Dora Bačić jedan puta. 

Uz osvojena odličja i uz ulazak više od deset puta od 4.-10. mjesta također je pokazatelj spremnosti natjecatelja "Zadra" za predstojeća natjecanja, naročito za nadolazeće državno prvenstvo u prosincu ove godine .

Ova natjecateljska ekipa u pratnji trenera Josipe Nekić i Željka Olujića brojala je 20 plivačica i plivača: Lea Matešić, Tea Kadić, Anna Mladenović, Andrea Anna Milin, Barbara Ćustić, Nika Kotlar, Lucija Dukić, Nikita Baraba, Nika Kotlar, Ema Molnar, Dina Tot, Eli Vulin i Marija Dora Bačić, Antonio Milin, Filip Petani, Bruno Šarić, Lovre Marković, Marko Radović, Božo Puhalović, Alan Šaponja i Josip Budak.

Cijela ova ekipa za idući vikend ima kratki predah ali zasigurno će se većina njih uključiti u organizaciju plivačkog mitinga "Sv. Krševan" koji se održava 18. i 19. studenog na bazenu Višnjik gdje će svoju spremnost pokazati plivačice i plivači iz kategorije kadeta i mlađih kadeta. "Sv. Krševan" se održava već devetu godinu zaredom i svake godine privlači sve više klubova i natjecatelja.


Reci što misliš!