Sport

predstavljen novi trener

Vjeran Simunić: Sada idemo osvojiti što je više bodova moguće, a na proljeće ćemo biti pakleni!

Vjeran Simunić: Sada idemo osvojiti što je više bodova moguće, a na proljeće ćemo biti pakleni!
Mate Krezić

Novi trener Nogometnog kluba Zadar, Vjeran Simunić, na današnjem je druženju s novinarima iznio svoje planove za preostala tri kola jesenskog dijela prvenstva te je najavio 'pakleni' Zadar nakon zimske stanke

Uvodnu je riječ uzeo direktor kluba Svetko Ćustić koji je Simuniću iskazao dobrodošlicu:

"Zahvaljujem se prije svega našem bivšem treneru Leu Burčul uza sve što je napravio za nas. Vjeran Simunić je u dva navrata bio trener Zadra i ostavio traga kako u gradu Zadru, tako i u klubu. Znamo koliko Vjeran može napraviti, upoznati smo s njegovim kvalitetama i vjerujem da s njim možemo ostvariti svoj cilj, a to je, ponavljam, Druga HNL."

Simunić nije novo lice na Stanovima. Dapače, zadarsku je momčad vodio u dva navrata.

"Prije 12 godina sam napustio Stanove, ali osjećaj je kao da je to jučer bilo. Vratio sam se s puno više iskustva koje sam skupljao kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu radeći u Tajlandu, Indoneziji, Bahreinu i Singapuru. Lani sam radio u Imotskom tako da nisam 'zahrđao'."

Kakvi su planovi treneru Simuniću?

"Zadru nije mjesto u Drugoj već u Prvoj HNL, a da se do nje dođe potrebno je napredovati svakog dana, što ću reći i igračima. Sada smo tu gdje jesmo, na osmom mjestu, ali moramo korak po korak doći što dalje možemo."

Tvrdi kako od Stanova opet treba napraviti neosvojivu utvrdu i rasadnik talenata.

"Ranije kad sam radio u Zadru, na Stanove se nije dolazilo po bodove. Kad su dolazili Rijeka, Dinamo ili Hajduk, mi smo dobivali na račun pozitivne drskosti i to moramo ugraditi u ove igrače. Strašno mi je drago da su gotovo svi igrači iz Zadra jer oni imaju pripadnost boji dresa i publici i s njima se to može ostvariti. Nije Zadar grad košarke, već nogometa, bez da se itko uvrijedi. Ovdje su se uvijek stvarali veliki talenti, u reprezentaciji imamo trojicu stožernih igrača, a kroz povijest su tu bili i Skoblar, Pršo... To moramo vratiti i opet postati rasadnik talenata."

Do kraja jesenskog dijela prvenstva još su tri utakmice, a prva je na rasporedu ona s GOŠK-om.

"Do utakmice s GOŠK-om ću snimiti situaciju, popričati s igračima i učiniti sve što mogu da igrače pripremim. Pokušat ćemo osvojiti bodova što je više moguće, ali bez ikakvih ultimatuma jer ostaje nam još onih 15 proljetnih kola u kojima ćemo svima biti pakleni nakon što odradimo pripreme."

Hoće li u zimskom prijelaznom roku posegnuti za pojačanjima?

"Svakoj momčadi treba igrača, ali ja nikad od uprave nisam tražio ništa specijalno. Oni koje imam na raspolaganju, s njima ću i raditi. Jedino što sam rekao direktoru jest da ako ima koje 'odbjeglo dijete' da ga vrati u Zadar, pod uvjetom da je iskusan i da može pomoći, kao što su došli početkom sezone Jerbić, Jurić, Sarić i ostali."

Zadrani će povratnika Simunića na klupi moći vidjeti u subotu 18. studenog u 13:30 kada na Stanove stiže već spomenuti GOŠK.


Reci što misliš!