Sport

vaterpolo, kvalifikacije za Svjetsku ligu

Fenomenalne Barakude na Višnjiku potopile Rusiju s deset razlike!

Fenomenalne Barakude na Višnjiku potopile Rusiju s deset razlike!
HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u susretu 1. kola Svjetske lige na plivalištu SC Višnjik u Zadru Rusiju s uvjerljivih 14-4 (3-0, 3-1, 4-1, 4-2)

Bila je to prva službena utakmica naših vaterpolista, tri i pol mjeseca nakon što su u Budimpešti osvojili naslov svjetskih prvaka.

Iako bez Sukna, Šetke, Krapića, Jokovića i Bušlje izabranici Ivice Tucka s lakoćom na Višnjiku su odradili susret protiv Rusa i stigli do vrlo uvjerljive pobjede.

Već nakon prve dvije četvrtine bilo je 6-1 za Hrvatsku i dvojbe o pobjedniku nije bilo.

Kod Hrvatske je prednjačio Loren Fatović  s pet golova, Ante Vukičević je zabio tri, Jerko Marinić Kragić 2, a Javi Garcia, Josip Vrlić, Ivan Buljubašić i Luka Lončar su postigli po jedan gol. Kod Rusa su strijelci bili Šepeljev, Lisunov, Nagajev i Lazarev.

- Očekivali smo i težu utakmicu međutim pokazali smo da je pristup pravi, pripremili smo se na najbolji mogući način i rezultat je ova velika razlika što nam daje pravo na optimizam za ubuduće. Odlična atmosfera u Zadru, uvijek je gušt doći pred ovako prepuno plivalište i svaka čast ljudima koji su nas došli podržati. Na nama je da nastavimo pobjeđivati za njih. – rekao je  reprezentativac Luka Lončar.

U skupini B još su Nijemci kod kojih "barakude" gostuju u siječnju. 

Reci što misliš!