Sport

Tenis

Marin Čilić: Mislim da mi je glava malo umornija u zadnje vrijeme

Marin Čilić: Mislim da mi je glava malo umornija u zadnje vrijeme
AP Images

Marin Čilić prosuo je još jednu pobjedu na ATP Finalsu u Londonu. Nakon što je izgubio preokretom od Alexandera Zvereva, isto je napravio i Jack Sock

Marin Čilić izgubio je u tie-breaku trećeg seta nakon što je vodio 3:0, imao i u tie-breaku prednost, ali Jack Sock odnio je pobjedu.

"Odlučilo je par reakcija koje su s moje strane bile u nekim trenucima krive dok je s druge strane Sock imao par fenomenalnih odluka i pogodio par sjajnih udaraca što je napravilo razliku. Ponovno sam imao prednost u trećem setu, kod 3:1 sam na servisu odigrao jako dobar gem, ali na žalost promašio sam dva udarca gdje sam imao dobre odluke, ali nije ušlo. Set je otišao u tie-break gdje je Sock imao malo više sreće i hrabrosti te pogađao u ključnim trenucima."

Ovo nije izolirani slučaj, Marin je u niz posljednjih mečeva dopuštao protivniku povratak.

"Mislim da mi je glava malo umornija u zadnje vrijeme, zadnjih nekoliko tjedana pala mi je razina koncentracije u ključnim trenucima. Igram jako dobro, ali je kraj sezone, tijelo je umornije i osjeti se to na većem broju pogrešaka i manjem postotku ubačaja prvog servisa, a samim time dajem protivnicima više prilika na reternu. U ovim situacijama gdje sam trebao napraviti tek korak-dva do pobjede, u zadnje vrijeme sam postupao lošije nego inače."

U trećem kolu čeka ga Roger Federer gdje će pokušati doći do pobjede za pozitivan kraj sezone.

"U svakom slučaju pokušat ću se pripremiti maksimalno za taj meč. Nije lagano nakon dva poraza, pogotovo jer sam mogao dobiti oba meča, a bio bih zadovoljan i s jednom pobjedom. Bilo bi sjajno da ostvarim barem tu pobjedu i da si pružim priliku završiti sezonu na pozitivan način. Prošle godine to sam uspio pobjedom protiv Nishikorija."


Reci što misliš!