Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Na Svjetskom prvenstvu ostalo još jedno prazno mjesto, o putniku odlučuju Peru i Novi Zeland

Na Svjetskom prvenstvu ostalo još jedno prazno mjesto, o putniku odlučuju Peru i Novi Zeland
nzfootball.co.nz

Nakon što je Australija pobijedila Honduras i izborila plasman na svjetsko prvenstvo, ostala je još jedna viza za put u Rusiju, a dobit će je Peru ili Novi Zeland

Prva utakmica u Wellingtonu je završila bez golova, a u noći sa srijede na četvrtak slijedi uzvrat u Limi.

Dvoboj na stadionu Estadio Nacional s posebnom pažnjom pratit će u Danskoj i Srbiji. U slučaju pobjede domaćina, Peru ostaje u drugoj jakosnoj skupini, Danci sele u treći razred, a Srbi u četvrti. U slučaju da Novi Zeland priredi iznenađenje, Danska će ući u drugi 'bubanj', Srbija u treći, dok Novi Zeland ulazi u četvrti jakosni razred.

Europu će u Rusiji predstavljati Hrvatska, Švedska, Švicarska, Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska i Portugal, te naravno, domaćin Rusija. Afriku će predstavljati Senegal, Nigerija, Egipat, Maroko i Tunis, Južnu Ameriku Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, Aziju Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija i Australija, a Sjevernu i Srednju Ameriku Meksiko, Kostarika i Panama.

Ždrijeb skupina World Cupa održat će se 1. prosinca u Kongresnoj palači Kremlin u Moskvi, a SP je na rasporedu od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine.

JAKOSNE SKUPINE:

PRVA JAKOSNA SKUPINA: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

DRUGA JAKOSNA SKUPINA: Španjolska, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, HRVATSKA, Peru ili Danska

TREĆA JAKOSNA SKUPINA: Island, Kostarika, Švedska, Irska ? Tunis, Egipat, Senegal, Iran, Danska ili Srbija

ČETVRTA JAKOSNA SKUPINA: Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Srbija ili Novi Zeland


Reci što misliš!