Sport

Tenis, ATP

ATP 'masters': David Goffin posljednji polufinalist, sjajnom igrom izbacio Thiema

ATP 'masters': David Goffin posljednji polufinalist, sjajnom igrom izbacio Thiema
© Peter Staples/ATP World Tour

Poznati su svi sudionici polufinala ATP Finalsa. posljednji koji je izborio prolaz iz skupine je David Goffin. Goffin je u trećem kolu u skupini nadigrao Dominica Thiema

Nakon što je u drugom kolu protiv Grigora Dimitrova odigrao kriminalno loše, David Goffinznačajno je podignuo igru i svladao Dominica Thiema za osiguranje drugog mjesta i prolaz u finale.

Kao što je i sam naglasio uoči meča, Thiema jako dobro poznaje, često su trenirali zajedno, a samo ove godine odigrali su već dva meča. Oba puta slavio je Goffin i to 3-1 na Australian Openu i 2-1 u Monte Carlu.

Belgijac je u Londonu nastavio seriju pobjeda protiv Austrijanca i tako s dvije pobjede i porazom osigurao drugo mjesto iza Dimitrova.

Podsjećamo, nastup u Londonu započeo je odličnom igrom protiv Rafaela Nadala kojeg je svladao u tri seta poslije čega je Nadal odustao od daljnjeg nastupa zbog problema s koljenom.

U dvoboju protiv Thiema Goffin nije imao baš nikakvih problema. Austrijanac je igrao dobro samo u početku meča kada je i poveo s 3:0, ali od tog trenutka pa do kraja meča uhvatio je ukupno tek dva gema i oprostio se od ambicije za prolaz u polufinale.

Thiem je dosta loše servirao, imao je tek 43 posto ubačaja prvog servisa i Goffin je to znao iskoristiti te stvarati pritisak koji je u pravilu završavao oduzetim servisom.

U polufinalu igrat će protiv Rogera Federera dok će u drugom polufinalu igrati Dimitrov i Jack Sock. Inače Bugarina čeka još jedan dvoboj u skupini i to večeras protiv Pabla Carrena Buste.

ATP Finals, treće kolo:

David Goffin (Belgija) - Dominic Thiem (Austrija) 6:4, 6:1


Reci što misliš!