Sport

Prva Hrvatska Liga košarke u kolicima

KKOI Zadar ostvario polovičan uspjeh ovoga vikenda u Zagrebu

KKOI Zadar ostvario polovičan uspjeh ovoga vikenda u Zagrebu

Odigrano je drugo kolo Prve Hrvatske Lige košarke u kolicima. Igralo se u Zagrebu, a naši Zadrani su odigrali po dvije utakmice, i to protiv ekipa KKI Zagreb i KKI Vukovi

Prvu utakmicu su odigrali KKI Zagreb i KKOI Zadar 2. Druga zadarska ekipa je pružila zavidan otpor višestrukim prvacima Hrvatske te je izgubila rezultatom 69:57. Na utakmici se posebno iskazao mladi igrač Zadra 2, Darijan Jančijev (13 godina), koji je postigao 21 koš. Kod ekipe Zagreba najbolji je bio Štimac s 42 koša. 

Drugu utakmicu su odigrali KKOI Zadar i KKI Vukovi. Prvu utakmicu drugog kola zadarska prva ekipa je svladala solidnu ekipu KKI Vukova iz Zagreba. Kod Zadrana su se iskazali Kolega i Sinovčić sa po 17 koševa, dok je kod Vukova najbolji bio Avdić s postignutim 21 košem. 

Treću utakmicu kola možemo okarakterizirati kao utakmicu koja će uvelike utjecati na konačni poredak lige. Sastali su se prvoplasirana ekipa Hrvatskog prvenstva KKI Zagreb i drugoplasirana ekipa KKOI Zadar. Zadrani su bolje otvorili susret i već u prvoj četvrtini imali zavidnu prednost od desetak koševa razlike. Drugu četvrtinu se Zagreb polako vraća u utakmicu preko svog najboljeg igrača Štimca, te se na poluvrijeme ide s prednošću Zagreba 36:33. U drugom poluvremenu potpuno druga utakmica. Ponajbolji igrač utakmice Štimac praktički sam stvara razliku, na što Zadrani reagiraju sa sve više pogrešaka i u kombinaciji s lošom taktikom i pripremom utakmice, doživljavaju možda najteži poraz u svojoj povijesti. Utakmica je završila rezultatom 87:58 za KKI Zagreb, uz 41 postignuti koš najboljeg pojedinca Štimca. 

Zadnju utakmicu kola su odigrali KKI Vukovi i KKOI Zadar 2. Naši Zadrani su pružili odličan otpor vrlo dobroj ekipi Vukova, te su na kraju izgubili rezultatom 56:50. Kod druge zadarske ekipe opet je najbolji bio Jančijev s 14, dok je kod Vukova najbolji pojedinac bio Krsnik s 19 postignutih koševa.

Treće kolo Prve Hrvatske lige košarke u kolicima se odigrava u nedjelju 19. studenog u Zadru, u Dvorani Jazine. U goste dolaze prijatelji iz Slavonskog Broda koji također nastupaju s dvije ekipe u prvenstvu. 

Ovim Vas putem pozivamo da dođete i podržite naše Zadrane u ovom predivnom natjecanju i iznimno zanimljivom sportu.

19.11.2017.   ZADAR,  Dvorana Jazine

10:00  KKOI Zadar-KKI Slavonski Brod 2
11:30  KKOI Zadar 2- KKI Slavonski Brod
13:00  KKOI Zadar- KKI Slavonski Brod
14:30  KKOI Zadar 2- KKI Slavonski Brod 2

       Klub

ukupno

pobjede

porazi

Bodovi

1

KKI "ZAGREB"

4

4

0

8

2

KKOI "ZADAR"

4

3

1

7

3

KKI "VUKOVI"

4

3

1

7

4

KKOI "ZADAR 2"

4

1

3

5

5

KKI "BROD"

2

2

0

4

6

KKOI "KOSTRENA"

4

0

4

4

7

KKI "BROD 2"

2

1

1

3

8

KKI "VARAŽDIN"

2

0

2

2

9

KK0I "KOPRIVNICA"

2

0

2

2


Reci što misliš!