Sport

Košarka, ACB liga

Raspoloženi Marko Popović predvodio svoju Fuenlabradu do nove pobjede

Raspoloženi Marko Popović predvodio svoju Fuenlabradu do nove pobjede
Baloncesto Fuenlabrada SAD

Odigrane su dvije utakmice devetog kola španjolske ACB lige. Real Madrid je očekivano došao do pobjede u gostima kod Real Betisa i tako ga ostavio na posljednjem mjestu ljestvice, dok je do nove pobjede stigla Fuenlabrada koja je uz jako dobar učinak Marka Popovića bila bolja od Zaragoze

Real Madrid se nakon poraza od Barcelone vratio pobjedničkim navikama, danas je slavio kod posljednjeg Real Betisa bez prevelikih problema.

Kraljevski klub upisao je pobjedu rezultatom 98:63 i tako ostavio današnjeg protivnika bez pobjede u ovoj sezoni. Kako je utakmica odmicala prednost gostiju je rasla i do kraja je samo bilo pitanje kojom će razlikom slaviti.

Goste, čijih se svih 12 igrača upisalo u strijelce, su s po 13 koševa do pobjede predvodili Luka Dončić (pet skokova, osam asistencija) i Trey Thompkins. Najbolji je kod Betisa bio Ryan Kellys 14 koševa.

Nakon dva uzastopna poraza košarkaši Fuenlabrade upisali su dvije uzastopne pobjede. Druga je stigla večeras i to kod kuće protiv momčadi Zaragoze 88:82. Šesta je ovo pobjeda Fuenlabrade u sezoni, dok je Zaragoza trenutno na polovičnom učinku od četiri pobjede i četiri poraza.

Iako je domaćin imao 15 razlike u trećoj četvrtini, gosti četiri minute prije kraja dolaze do preokreta i minimalnog vodstva (75:74). Međutim, Fuenlabrada odgovara serijom 8:0 i tako rješava pitanje pobjednika.

Paco Cruz s 20 koševa i pet asistencija bio je najbolji kod Fuenlabrade, Marko Popović je dodao 19 koševa (3/3 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 4/5), skok i dvije asistencije za 22 i pol minute provedene na parketu. Gary Neal s 22 poena i pet asistencija predvodio je goste.

ACB liga, 9. kolo: 

Real Betis - Real Madrid 63:98 
Fuenlabrada - Zaragoza 88:82


Reci što misliš!